To je to što me zanima!

Plenković o Milanoviću: Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana. Valjda je opet jugo...

Predsjednik Zoran Milanović kritizirao je ranije u četvrtak kako je boravak premijera u Ukrajini u vrijeme velikih napetosti s Rusijom "šarlatanstvo". Plenković mu je odgovorio na te prozivke
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković boravi u Ukrajini. Poručio je kako je Ukrajina prva članica UN-a koja je priznala Hrvatsku i naglasila da se trgovinska razmjena između dvije zemlje udvostručila posljednjih godina. 

- Očekujem da dva temeljna politička prioriteta za Ukrajinu, a to su mirna reintegracija okupiranih područja i europski put, nastavimo podržavati i kao država i vlada i kao cijeli sustav jer Hrvatska ima jedinstveno iskustvo. Nema nijedne druge članice EU koja je imala okupirana područja pa ih je mirno reintegrirala - rekao je Plenković, prenosi N1

POHVALIO MOST Predsjednik opleo po ljevici: 'Jesu to ovi koji mrtvo hladno šute na kršenje ljudskih prava?'

Milanović je ranije izjavio kako je politika vlade prema Rusiji šarlatanska. 

- Ako je to izjavio, onda je to još jedna uspješnica. Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana tako da će sigurno naši ukrajinski prijatelji biti oduševljeni takvom izjavom hrvatskog predsjednika. Pronosi slavu hrvatskoj vanjskoj politici, to je pravi put, čestitam mu i predlažem da samo tim putem nastavi - rekao je. 

Što se tiče Rusija, premijer je poručio kako postoji politički dijalog i gospodarska suradnja. 

PREMIJER U POSJETI UKRAJINI Milanović: 'Ako u Ukrajini zagusti, Plenković će zbrisati u Bruxelles, obično šarlatanstvo'

- Mi znamo njihove pozicije, imamo naš odnos i s Ukrajinom. ne znam čemu takve konstatacije, valjda je opet bilo jugo u Zagrebu - rekao je i poručio kako su takve izjave Milanovića štetne. 

Idi na 24sata

Komentari 258

  • 10.12.2021.

    Javlja se ovaj koji provodi jugobriselsku politiku a nikako hrvatsku, a o zaštiti hrvatskih interesa da i ne govorim. Milanović je sada postao Tuđman, a Plenković Račan!

  • 9oli 09.12.2021.

    Bravo predsjedniče, istina i samo istina. Jugo će se njemu odbit od glavu. Žalac, Rimac za sve će doći vrijeme naplate. Platiti će svi za svoja nedjela. Jedina svijetla točka u Hr. je trenutno Milanović.

  • nokia8 09.12.2021.

    Milanovic je mnogo bolji politicar od plenkovica ali je pogresio sto je onako rekao za prodicu Zec i za to ima moju osudu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare