To je to što me zanima!

Plenković o popuštanju mjera: 'Da, raspravljalo se i o kavi za van, o ugostiteljstvu i sportu'

Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci. Trebamo doći do proljeća, rekao je premijer
Vidi originalni članak

Raspravili smo situaciju u Hrvatskoj, suglasni smo su mjere polučile efekt, smanjili smo broj zaraženih i umrlih, a važno je i da je strpljenje i odgovornost građana tome pridonijela. Poslat ćemo određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport, rekao je za Novu TV premijer Andrej Plenković.

Na njihovom stolu je, kako kaže, Coffe to go i druge stvari. 

- Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci. Trebamo doći do proljeća - rekao je premijer.

PACIJENTI PITAJU, ONI NEMAJU ODGOVORA Liječnici: Komunikacija nije dobra, ne znamo koje ćemo cjepivo dobiti, iako su sva dobra

Što se tiče cjepiva, sva tri koja Hrvatska ima su učinkovita, objašnjava premijer. 

Konzultirali su se, prema hodogramu, te bi od sva tri proizvođača do kraja ožujka Hrvatska trebala dobiti 600 tisuća doza cjepiva. 

Premijer kaže kako ćemo sve to iskoristiti i prema njegovom računu, do kraja ožujka ćemo imati barem deset puta više cijepljenih nego danas. Oko 400 tisuća građana. 

I sam bi se cijepio bilo kojim cjepivom. 

- Nemam problem s tim - poručio je. 

'S Vanđelićem sam razgovarao u četiri oka'

O cijepljenju rektora Borasa, rekao je kako bi se svi trebali držati reda. 

Što se tiče Davora Filipovića, kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, odbacio je navode da je Filipović bio drugi izbor. 

- Ne, on je prvi izbor HDZ-a.  Nismo koketirali s Damirom Vanđelićem, mi smo razgovarali. On ništa ne objašnjava pa ću ja, te razgovore smo vodili u četiri oka, to je važno. Njegova je želja da do ljeta vodi Fond, to je sam rekao - govori Plenković i dodaje da samo on zna zašto nije htio ići u tu utakmicu.

UŽIVO Plenković najavio kandidata za gradonačelnika Zagreba: Čestitam Davoru Filipoviću!

Teza o tome da nije išao u kandidaturu zbog aranžmana HDZ-a s Milanom Bandićem, kaže premijer, je neistinita. 

Na pitanje čime ga je Martina Dalić zadužila da je postavljena na čelo Podravke, premijer kaže da je postavljena dogovorom svih dionika kompanije. 

- Siguran sam da će biti odlična predsjednica Uprave Podravke - rekao je i dodao da je to važna kompanija za sjever Hrvatske i Koprivničko-križevačku županiju. 

Premijer smatra da je zadatak osnažiti Podravku kao kompaniju koja zapošljava nekoliko tisuća ljudi i ima dobre poslove. 

Komentirao je i Hrvatsku gospodarsku komoru i pojašnjavao sustav obvezne članarine. 

- Trebamo analizirati i vidjeti što možemo napraviti. Do sada smo imali ovaj sistem, možda nije najbolji - rekao je premijer.

Objave predsjednika Milanovića

Plenković kaže, kako objave predsjednika Milanovića vezane uz zlostavljanje i žrtve spolnog uznemiravanja - ne prati. 

- Nemam stav o tome, nemam vremena za baviti se time, zavidim svakom tko ima vremena to pratiti. Njegova vlada nije bila u stanju ratificirali Konvenciju vijeća Europe na tu temu, mi smo je ratificirali.  Da ja sad krenem u raspravu s njime, bit će 'gle, on se svađa - kazao je premijer. 

STIGLI SU I MUTANTI Novi soj brže se širi kod mladih

Na pitanje što će prvo napraviti kada se ublaže epidemiološke mjere, otići u kafić, na plivanje, Plenković odgovara:

- Sigurno se neću napiti, da ću plivati - teško, ali možemo nas dva u teretanu. Gužva je, nema se vremena, ali ako ćete vi u teretanu onda ću i ja.
 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 11.02.2021.

    Preuzvišeni, veliki naš Bog svagdašnji će nam se smilovati jer smo proteklih dana bili dobri i dobit ćemo mogućnost odlaska u teretane a i kafićib će smjeti prodavati kavu za van!!Vrlo logično jer sada se pojavio novi soj pa je primjereno vrijeme jer soj se jučer ali zapravo u drugoj polovici siječnja pa i van zemlje je poslan na potvrdu, jer naši znanstvenici to ne znaju kada kod nas tih sojeva ustvari i nema. Toliko podcjenjivanje ljudskog razuma da sve to izgleda suludo!!!

  • kormilar 11.02.2021.

    Premjeru Plenkoviću želim da ima što više posla, da mu ne bude dosadno!

  • zeljko758 11.02.2021.

    ***Admin*** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp, Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare