To je to što me zanima!

Plenković o susretu s Macronom i ratu na Bliskom istoku: 'Mi se zalažemo za smirivanje krize'

Razgovarali smo o sprječavanju ilegalnih migracija i potrebi rješavanja problema na izvoru. Prepoznati su napori koje Hrvatska ulaže u zaštiti vanjske granice, kazao je premijer
Vidi originalni članak

S predsjednikom Macronom razgovarao sam o bilateralnim i europskim temama. Uspješan proces nabave aviona jača partnerstvo Hrvatske i Francuske koje želimo staviti i u funkciju  razvoja gospodarskih odnosa. Krize u susjedstvu Europske unije zahtijevaju snažnu suradnju članica i odvažna rješenja. napisao je na društvenim mrežama premijer Andrej Plenković.

On se danas susreo s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u Parizu.

- Razgovarali smo o sprječavanju ilegalnih migracija i potrebi rješavanja problema na izvoru. Prepoznati su napori koje Hrvatska ulaže u zaštiti vanjske granice. Uz jasnu osudu terorističkog napada Hamasa na Izrael, zalažemo se za smirivanje krize na Bliskom istoku i za zaštitu civila - poručio je.

RAŠETA O PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA Insajderski izvještaj iz HDZ-a: Ima li Plenki uopće čovjeka za napasti Milanovića i Pantovčak

Plenković će, kako je ranije izvijestila Vlada RH, posjetiti Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), sastati se s njezinim glavnim tajnikom Mathiasom Cormannom te sudjelovati na sastanku Vijeća OECD-a.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ilmare 31.10.2023.

    Zalažete se za smirivanje rata tako da si bio protiv primirja ? Ma ,koga '',farbaš" ?

  • livija i ja 31.10.2023.

    Lažovi oboje.

  • NijeRuža 30.10.2023.

    Tenkovi nisu baš tako efikasno oružje! Naime, tenk može da cilja samo na daljinu i samo u jednom smjeru! Što znači da mu svatko može prići sa svih ostalih strana, otvoriti poklopac i neutralizirati protivnika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare