To je to što me zanima!

Plenković ocijenio kada će se izabrati novi državni odvjetnik

Plenković je također komentirao zahtjev iz Dječje bolnice Srebrnjak da se osobno uključi u rješavanje njihovih problema, gdje je danas Upravno vijeće poništilo natječaj za novog ravnatelja
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da bi novi državni odvjetnik mogao biti izabran najkasnije sredinom travnja, ali nije htio spekulirati o imenima.

- Znate da smo promijenili zakon, sada smo u fazi da Hrvatski sabor razriješi Dražena Jelenića, nakon toga će uslijediti javni poziv koji će organizirati Državnoodvjetničko vijeće i potom će se donositi odluke - rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu, gdje sudjeluje na izvanrednom sastanku na vrhu čelnika EU-a.

SPORNI BROJ ČLANOVA Član HDZ-a im mjesečno uplati 3 kune, a svi mi 2,833 milijuna

Ocijenio je kako bi  novi glavni državni odvjetnik mogao biti izabran najkasnije sredinom travnja, a sada bi "bilo malo pretenciozno da tek tako, iz prsta, u rukavu imamo već drugo ime".

Dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić uputio je u srijedu Vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti zbog afere koja je izbila nakon što je otkriveno da je član masonske lože. 

PLENKOVIĆ U BRUXELLESU Hrvatska u problemu: Povećat će se izdvajanje za projekte EU

Plenković je također komentirao zahtjev iz Dječje bolnice Srebrnjak da se osobno uključi u rješavanje njihovih problema, gdje je danas Upravno vijeće poništilo natječaj za novog ravnatelja i time izbor novog čelnika bolnice vratilo na početak.

- Vodimo računa o tome da postoje neke nadležnosti koje su na nacionalnoj razini, a neke koje su na gradskoj - istaknuo je Plenković podsjetivši da je osobno bio domaćin u Vladi kada je potpisan ugovor o projektu Dječjeg centra za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak, koji je financiran europskim sredstvima.

ZADNJI KAMENČIĆ SLAGALICE Imenovanje šefa SOA-e očekuje se nakon izbora unutar HDZ-a

- Smatram da je ono što su ostvarili stručnjaci i liječnici, koji su radili dugi niz godina, bitno za hrvatsku medicinu, bitno za pedijatriju. U konačnici, nadam se da će se i ovaj operativni problem riješiti i program realizirati - rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Blackstarxx 23.02.2020.

    Borg-svaki otpor je uzaludan...

  • VisokoToksični 21.02.2020.

    Lupi se po čelu.

  • frajer.2 21.02.2020.

    Traze drugog masona? Ako nekoga zanima tko su i sto su masoni i zasto je to tajno drustvo i sta rade na svojim ritualima neka pogleda na youtubu video: Sotonističko žrtvovanje djece-Ronald Bernard travanj 2018 svjedoćenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare