To je to što me zanima!

Plenković: Ovo je prvi put da predsjednika imamo u funkciji oporbe, ne zna što mu je zadaća

Valjda nije dobro ulovio što bi mu trebala biti zadaća, komentirao je Plenković o Milanoviću
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković boravi u Bjelovaru, a nakon održanog sastanka s predstavnicima crkve te županijske i lokalne vlati, predsjedao je sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. 

Komentirao je i odluku Ustavnog suda o covid potvrdama.

- Sve aktivnosti koje Vlada poduzima uvijek su legitimne i vođene zaštitom građana, nediskriminatorne i razmjerne ugrozi koju imamo. Ne znam što bi to trebalo biti problem da prođe test na Ustavnome sudu - kazao je Plenković.

- Što se tiče novih okolnosti globalno, a to je pojava novog soja omikrona - vidimo u nekim zemljama da imamo eksploziju zaraze, trebamo ozbiljno pratiti situaciju. Moramo se cijepiti, primiti booster dozu i pridržavati se epidemioloških mjera - istaknuo je Plenković te dodao kako su mjere bile produžene ali se čekaju informacije iz Stožera za sve daljnje korake. 

- U ovom trenutku nema novih saznanja koja bi bila alarmantna, ali moramo biti oprezni - rekao je premijer.

NAPETI ODNOSI Sreli se dva puta u istom danu, Plenković pitanjem 'bocnuo' Milanovića: 'Nisi u Novoj Biloj?'

Otkrio je i kako bi se za Božić i Novu godinu ugostiteljskim objektima omogućio rad dva sasta duže. 

- Hrvatska je u zadnje dvije godine bila suočena s velikom krizom koja je imala reperkusije na tržištu rada. Nismo zahvalni onome tko kaže da je korona karijes. Nismo zahvalni nekom tko održi govor u HNB-u, improvizira i iz kojeg nije jasno je li za euro ili protiv njega. Ovaj referendum vraća se na pitanje od prije godinu i pol - rekao je.

Komentirao je i MOST-ov referendum te se osvrnuo kako se bore za ekonomski rast, zaštitu građana, turističku sezonu, rast BDP-a, a netko drugi se, kako kaže, bavi zapinjanjem nogu, kora od banane i vođenjem nekih grupa.

- Ovo je prvi put da na funkciji predsjednika imamo nekog u funkciji oporbe. Na to smo se navikli. Valjda nije dobro ulovio što bi mu trebala biti zadaća - kazao je Plenković o Milanoviću.

Inicijativu pokretača referendumske inicijative ocijenio je zlom.

KOMENTIRAO IZJAVE Plenković oštro: 'Štetočinstvo koje radi Milanović poprimilo je već međunarodne razmjere'

- Ova inicijativa nema smisla osim promocije nekoliko aktera - simbiozu antimaskera i antivaksera - rekao je Plenković i dodao kako je pandemija u Hrvatskoj sve razotkrila: napokon se vidi tko je odgovoran, a tko radi u cilju samopromocije.

S čelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije govorili su o obrazovanju te korištenju sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, projektima u prometnoj infrastrukturi te demografija, rekao je premijer.

Grad Bjelovar ima spremne projekte u vrijednosti od 600 milijuna kuna EU, najavili su.

Zahvalio se i svim zaposlenicima bjelovarske bolnice na njihovom trudu u borbi s pandemijom koronavirusa.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • nokia8 21.12.2021.

    Bilo bi najbolje da podnese plenkovic ostavku pa da Milanovic bude premijer! Srbin sam iz vukovara i osim prodice Zec Milanovic je rekao za sve ostalo istinu.

  • ferencek1 21.12.2021.

    imamo premijera koji drži lojtru lopovima a još nije pod istragom

  • mqxi 21.12.2021.

    nema veze on sa oporbom nego misli svojom glavom pa to i kaže za razliku od svih vas šta ste marionete Brisela

Komentiraj...
Vidi sve komentare