To je to što me zanima!

I Plenković ima koronu, još 10 dana morat će ostati u izolaciji

Nakon što je u subotu potvrđeno da je zaražena premijerova supruga, Plenković se testirao. Prvi test je bio negativan, ali ponovljeni danas je pokazao da je zaražen. Ostaje raditi od kuće. Iz Vlade kažu da je dobro
Vidi originalni članak

Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

POGLEDAJTE VIDEO: Premijer Plenković ima koronu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, rekli su iz Vlade.

Premijer utorak ima ima zakazan sastanak sa županima u 10 sati. 

NEGATIVAN JE Plenković ide u samoizolaciju: Supruga je pozitivna na koronu

Podsjetimo, premijer je završio u samoizolaciji u subotu, nakon što je potvrđeno da je njegova supruga Ana Maslać-Plenković zaražena korona virusom. Ona se testirala nakon blage temperature i dobila pozitivan nalaz. Isti dan testirao se i Plenković te mu je tada nalaz bio negativan. 

Predstojnik Ureda Zvonimir Frka Petešić jučer je potvrdio da se premijer izolirao od ostatka obitelji u potkrovlju te su imali i radne sastanke, a iz potkrovlja je vodio i današnju online sjednicu Vlade. 

Opet će ih testirati, ne idu u samoizolaciju

Predstojniku ureda predsjednika Vlade Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Vlade Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije. Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor). Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan.

S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa, priopćili su dodatno iz Vlade.

 

Idi na 24sata

Komentari 340

  • sasa66 01.12.2020.

    Dobra je to vijest, ali bi bila bolja kad nebi ni izašao iz izolacije. A najbolja je izolacija Remetinec

  • 24sata_smrad^32 01.12.2020.

    Nadam se da će anemija i korona spasiti hrvatske građane. Kažem - hrvatske.

  • Bernardo de Nagy 01.12.2020.

    neka ozdravi, ali neka se NE VRAČA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare