To je to što me zanima!

Plenković sazvao sastanak zbog zaokruživanja cijena: 'Uvođenje eura nije razlog za veće cijene'

Premijer Plenković sastao se s predstavnicima Porezne uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata zbog, kako je naveo u objavi, zaštite potrošača od neopravdanog dizanja cijena
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković objavio je na Twitteru kako je sazvao sastanak vezan uz neopravdano dizanje cijena zbog uvođenja eura. 

POGLEDAJTE VIDEO: Građani otkrili jesu li zamijenili kune u eure

- Sazvao sam sastanak s nadležnim ministrima te predstavnicima Porezne uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata vezano uz daljnje aktivnosti kako bismo zaštitili potrošače od neopravdanog dizanja cijena. Uvođenja eura nije razlog za povećanje cijena roba i usluga - napisao je premijer. 

Naime, nakon što je Hrvatska 1. siječnja ušla u eurozonu, u trgovinama su sad cijene iskazane u eurima. Brojni građani žale se da su se one, nakon konverzije, zaokružile na više. 

Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača poručila je za Dnevnik.hr da je građani zovu tijekom cijelog dana i žale se na zaokruživanje pri čemu je cijena nekog proizvoda viša nego što je bila ranije. 

KOLUMNA: BORIS RAŠETA Ušli smo u Schengen i eurozonu, ali smo ostali u zoni korupcije

- Cijene u eurima zaokružili su na okruglo i u kunama je ispalo skuplje. Međutim, treba gledati cijene u eurima, a u kunama su one samo informativne. Ako su obećali da to neće činiti, sada su prekršili obećanje. Vlada nema mehanizme da to spriječi - rekla je i dodala da se cijene slobodno formiraju. 

POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ RAZOČARAN NEDOVOLJNOM OBNOVOM

Idi na 24sata

Komentari 155

  • hromcan73 02.01.2023.

    Banda je več počela dizati cijene i u trgovini.....

  • gamarema 02.01.2023.

    Nekaže se uzalud, "nekom smrkne, drugom svane". Upravo se to događa sad sa EURO-m, većini nam je smrknulo a manjini svanulo i to je tako dok je svijeta i vijeka, to se nemože promjenit.!

  • Sport10 02.01.2023.

    zakonski uvesti zaokruživanje na niže a ne opet po sirotinji

Komentiraj...
Vidi sve komentare