To je to što me zanima!

Plenković: To je nedopustivo, Vučić: Ja neću dolijevati ulje...

Današnji napad na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića je nedopustiv. Osuđujemo svaki oblik nasilja te očekujemo da policija utvrdi sve okolnosti, kaže Plenković...
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković osudio je u petak i nedopustivim ocijenio napad na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića.

"Današnji napad na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića je nedopustiv. Osuđujemo svaki oblik nasilja te očekujemo da policija utvrdi sve okolnosti i pronađe odgovornu osobu za napad. Nakon incidenta, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s Miloradom Pupovcem", priopćeno je iz Banskih dvora.

BELJAK O NAPADU NA PUPOVCA: 'Bagra! Sve su glasniji i jači, a većina i dalje samo šuti i gleda'

Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je da su saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti u petak oko 14 sati na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane, što smatraju manifestacijom mrženje.

Vučić: Žao mi je, ali neću dolijevati ulje na vatru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao zbog svega što se dogodilo saborskom zastupniku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradu Pupovcu, ali i dodao da neće "dolijevati ulje na vatru loših odnosa Srba i Hrvata".

Vučić je novinarima u Nišu kazao da će večeras telefonom nazvati Pupovca kako bi od njega čuo što se dogodilo.

INCIDENT U ZAGREBU Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac

On je rekao da su emocije uvijek uzavrele kada se dogovori o odnosima Srba i Hrvata, ali kako je njegova poruka pomirbena jer od sukoba nitko neće imati koristi.

"Volio bih da Hrvatska razumije da mi imamo zajedničku budućnost, da se možemo razlikovati po pitanjima iz prošlosti, i po tim pitanjima mogu mi zamjeriti što hoće oko mojih izjava, i mogu ja njima zamjeram i što se tiče izjava i djela, ali to ne mijenja moju poruku kako sam apsolutno uvjeren da Srbi i Hrvati bez obzira na tragičnu osobnu i obiteljsku prošlost moraju graditi zajedničku budućnost", kazao je Vučić.
 

Idi na 24sata

Komentari 184

  • Ljubicatadic_1 30.09.2018.

    Naši to jest njihovi,naći će žrtveno janje koje će podmitit sa sitnišem da prizna,jer u zatvoru ima sigurnu papicu, barem na kratko da ne"bude gladan.....jadno😊

  • bcelija 29.09.2018.

    E moj Vučiću, da si manje dolijevao do ovoga ne bi ni došlo. Ne opravdavam nikakvo nasilje ali svima nam je jasno da je Vučićeva retorika govor mržnje a ovo je samo rezultat takvog govora. Vučiću je draže da se je ovo dogodilo nego da nije. Sramota je što se to dogodilo u Zagrebu a krivac je Vučić i njegova kamarila.

  • kormilar 29.09.2018.

    G. Plenković i gđo. predsjednice KGK, tko sije vjetar, žanje oluju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare