To je to što me zanima!

Plenković: Troškove prijevoza invalida rješavamo ozbiljno

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio je da će 16. srpnja biti isplaćen regres državnim i javnim službenicima i namještenicima u iznosu od 1250 kuna.
Vidi originalni članak

Vlada je donijela zaključak kojim se brodarima daje preporuku za oslobađanje troškova prijevoza za invalide, a on će vrijediti do donošenja novog zakona na jesen, Premijer Andrej Plenković poručio je da je Vlada izrazito osjetljiva za problematiku osoba s invaliditetom. 

Prijedlog Arsena Bauka, koji je predviđao, oslobađanje plaćanja prijevoza da djecu s poteškoćama u razvoju, Plenković je nazvao politikantskim. Ustvrdio je da je Vlada zaključkom, ovom problemu pristupa na cjeloviti način. 

'NEŠTO ZBILJA VAŽNO' Prosvjed na Braču: 'Djeca na terapije trebaju ići besplatno!'

- Rješavao ovo pitanje na najbolji mogući način i ne podliježemo populizmu, politikantstvu nego odgovorno i ozbiljno radimo posao - poručio je Plenković. 

Besplatan prijevoz osigurat će se za osobe s invaliditetom kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta 80 posto ili više, hrvatske ratne vojne invalide sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjem, invalidi s tjelesnim oštećenjem vida od 100 posto, gluhoslijepima sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjem te osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju kojima je utvrđen III. ili IV. stupanj funkcionalnog oštećenja bez obzira na prebivalište kao i onima na otocima. Troškova prijevoza bit će oslobođeni i automobili kojima se sve navedene kategorije invalida  prevoze te njihovog pratitelja.   

ZAKON U RUJNU NA VLADI Butković: Vlada će zaključkom riješiti prijevoz svih invalida

- Zakon uskoro ide u postupak javno savjetovanje kako bi u rujnu bio na Vladi, a u listopadu se našao u Saboru - rekao je ministar prometa Oleg Butković

Premijer je siguran da će ovim zaključkom biti svi zadovoljni. Na sjednici Vlade premijer je najavio da će 16. srpnja biti isplaćen regres državnim i javnim službenicima i namještenicima u iznosu od 1250 kuna. Odbačeni su navodi iz interpelacije 20 zastupnika o radu odnosno nečinjenju Vlade u vezi produljenja moratorija na prodaju zemlje strancima.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 12.07.2019.

    Za regres imaju ali za pomoć djeci, invalidima, umirovljenicima, doktorima......nemaju. Ili ne daju jer ih nije niti briga.

  • aquamanmyfrend 11.07.2019.

    guske u magli

  • Lun@777 11.07.2019.

    Premijeru i Paviću, kada ćete i umirovljenicima dati nekakav regres? Zar smo mi doista građani drugog reda u svojoj zemlji? Naime, Slovenija svojim umirovljenicima daje regres svake godine, i to oni sa manjom mirovinom dobe veći regres. Zašto Slovenija sve može, a Hrvatska samo guli svoje umirovljenike??? Zašto Hrvatska ima prosjek mirovine 39% od plaće, a za usporedbu Slovenija ima 60%. I nemojte se stalno vaditi na to da je radnik - umirovljenik 1,3 : 1. Naše mirovine dotakle su samo dno, za razliku od drugih europskih zemalja.Tko to krade naše mirovine, jer u ovoj godini porast mirovine je bio za nekih 30-35 kuna. Sramite se vi koji nam krojite sudbinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare