To je to što me zanima!

Plitvička jezera: Japanac pao s litice, od smrti ga spasilo drvo

Nakon što je prekoračio sigurnosnu ogradu, turist se okliznuo i pao s 80-metarske litice. Brzo su reagirali rendžeri Nacionalnog parka i pozvali pripadnike HGSS-a...
Vidi originalni članak

Mladi japanski turist pao je s ruba 80-metarske litice na Plitvičkim jezerima. Nasreću, u padu je zapeo za stablo koje ga je spasilo od gotovo sigurne smrti. 

Vrlo brzo na mjestu nesreće pojavili su se pripadnici HGSS-a Gospić koji su, pomoću posebne opreme, turista digli na vrh slapa nakon čega ga je zbrinula ekipa Hitne pomoći. 

Japanski državljanin približio se rubu litice i prekoračio sigurnosnu ogradu kako bi fotografirao slap.

Akcija spašavanja završila je danas oko 17 sati.  

Idi na 24sata

Komentari 33

  • KV-2 07.09.2014.

    Ovaj prelazi zaštitnu ogradu i padne, i na kraju će ih još optužit da im je pre mala sigurnost u parku

  • povijest činjenica 06.09.2014.

    Dijelite strancima mini-knjižicu dobrih savjeta možda budu manje propadali, GSS-ovci gube vrijeme na zalutale strance u neodgovarajućoj obući a za to vrijeme mogu drugima pomoći koji su u većoj opasnosti.

  • jelka123 06.09.2014.

    Prije svega, ovo sto je napravio Japanac je totalna glupost, ali s obzirom na kolicinu turista u Parku cudi me da takvih situacija nema daleko vise.Razina sigurnosti na Plitvicama je ravna nuli, zastitne ograde gotovo da ne postoje, a tamo gdje postoje ne pruzaju gotovo nikakvu sigurnost.Prolazite iznad provalije, ispod je 70 m praznog prostora, s nikakve ograde.Turisti jure po onim drvenim stazama kao muhe bez glave, grupe se mimoilaze na stazama ispid kojih je 10 m duboka voda jezera, isto bez ikakve ograde i osiguranja.Trenutacno zahvaljujuci kisi polovica Parka je neprohodna, ali se ulaz naplacuje kao da je sve prohodno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare