To je to što me zanima!

Pljačkaši Iz muzeja ukrali slike vrijedne čak 15 milijuna eura

Ukradena su najskuplja djela u muzeju. To su bili profesionalci koji su dobro znali što se događa u muzeju, rekao je Flavio Tosi, gradonačelnik Verone
Vidi originalni članak

Trojica naoružanih i maskiranih pljačkaša su u četvrtak navečer ušli u muzej u Veroni kratko nakon njegovog zatvaranja. Ukrali su 17 slika u vrijednosti 15 milijuna eura iz muzeja Castelvecchio. Blagajnicu su zavezali. Dok je jedan pljačkaš pazio na nju, druga dvojica su natjerali čuvara da s njima ode u salu gdje su bile umjetnine. 

- Ukradena su najskuplja djela u muzeju. To su bili profesionalci koji su dobro znali što se događa u muzeju. Nisu međusobno razgovarali nego su otišli tamo gdje su htjeli i uzeli što su htjeli - rekao je Flavio Tosi, gradonačelnik Verone. Pljačkaši su pobjegli u automobilu čuvara. Ukrali su djela Rubensa, Tintoretta, Mantegne i Pisanella. 

Wikipedia

Pojavila se informacija da je pljačku netko naručio i da su djela pljačkaši trebali prebaciti u istočnu Europu, piše Bild. Istražitelji analiziraju snimke 48 nadzornih kamera.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare