To je to što me zanima!

Razbojnici uzeli 90.000 eura, a zaštitari nisu bili opremljeni?

Sve je više poznatih detalja o pljački koja se dogodila u ponedjeljak ujutro kada su lopovi odnijeli, nagađa se, stotinu tisuća eura tj. cijeli vikend utržak dubrovačke zračne luke...
Vidi originalni članak

Prema zakonu, kada se prenosi između 400 i 800 tisuća kuna, novčanice moraju imati kemijsku zaštitu tj. boju kojom se novčanice uništavaju kada se kovčeg pokušava otvoriti 'na silu'. Prema dostupnim informacijama, novac nije bio propisno zaštićen, a zaštitar, doznaje Dnevnik.hr, nije nosio prsluk, niti je bio naoružan. 

Podsjećamo, jučer su u jutarnjim satima pljačkaši na trokolici presreli zaštitare te im pod prijetnjom vatrenim oružjem oteli torbu s oko 90 tisuća eura. Tada im se gubi svaki trag i policija ih još uvijek nije pronašla, a istraga traje. 

Dnevnik.hr da je pljački svjedočio djelatnik Hitne pomoći kojem je upravo počinjala smjena. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

DUBROVNIK - OSIJEK Dan velikih pljački: Lopovi na motoru, zasjeda i metak u noge

- Vidio sam dva tipa ga naguravaju, otimaju mu torbu, nisam ni znao da je to torba s novcem. Kad su izvadili pištolj, taj što je bio suvozač, prilikom uzimanja torbe, sam se povuko jer nisam znao što napraviti. Potrčao sam tu do policije, međutim oni su sjeli na motor i pobjegli, prisjetio se djelatnik Hitne. 

Stručnjak za sigurnost, Bono Marjanović, za Dnevnik.hr je objasnio da je teren na kojem je počinjena pljačka netko sigurno pratio neko vrijeme. 

- Jedna od opcija jest svakako praćenje. Teško je, pogotovo kod izvršenja ovakvih djela, da će netko ići na slijepo. Naravno da tome prethodi izviđanje, donošenje odluke u kojem trenutku će se napasti, odnosno izvršiti kazneno djelo, objasnio je Marjanović. 

Sve dakle upućuje da se radi o pomno planiranoj plački. Čak je i trokolica tj. skuter kojim su pobjegli pljačkaši ukraden prošlog utorka jednom lokalnom restoranu.  

PLJAČKA U DUBROVNIKU Lopov je izvukao pištolj i počeo vikati: Pusti to! Pusti taj kofer!

Torba je bila obična, zaštitari nisu bili opremljeni?

- Kada govorimo o samom novcu, torba je bila obična, a zakon RH propisuje, kada se govori o distribuciji novca, gotovine, od 400.000 do 800.000 kuna, taj novac mora imati kemijsku zaštitu i zaštitar koji ga prevozi mora imati zaštitni prsluk i oružjeU ovom slučaju torba je bila obična, svi podaci kažu da nije bilo kemijske zaštite, a zaštitar nije imao zaštitni prsluk niti je imao oružje, saznala je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić. 

SKUTER ZA DOSTAVU HRANE Je li ovo trokolica kojom su u Dubrovniku ukrali 100.000 ‎€?

- Istraga će pokazati i je li ovdje sve odrađeno po propisima kada govorimo o samom prijenosu novca iz jedne zgrade u drugu i jesu li pljačkaši znali da idu na vrlo lak plijen, na novac kojem se neće tako lako moći ući u trag. Isto tako, mnogi kažu kako je policija zakasnila reagirati, sve se to događalo ispred njihove zgrade i oni su otišli dostavnim motociklom koji su ukrali još prošli tjedan.

- Pitanje je je li ih se moglo sustići i što će se sada sve događati tijekom istrage i hoće li oni uopće biti pronađeni, zaključila je reporterka Klaić Saulačić. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • scoo_1 22.10.2019.

    ovo sada kada ovako gledam je jako smiješno.. neka je živa glava.. a novci su i onako osigurani.. a greške su ovdje vodećih ljudi koji mislie da sve znaju.

  • krissari72 22.10.2019.

    Neka su zastitari zivi i zdravi, sva sreca da nije bilo pucnjave.. Lova je ionako osigurana i bit ce nadomjestena, a njihov zivot niko nebi nadomjestio. I svi sretni osim osiguravajuce kuce 😂

  • škver 22.10.2019.

    A koji su zaštitari opremljeni.? Neki rade u patikama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare