To je to što me zanima!

Pljušte ostavke: Jozo Barišić i Nikola Bonačić odlaze s HRT-a

Jučer, u srijedu, podnio sam zahtjev za razrješenjem i moj je zahtjev prihvaćen. Na mjestu ravnatelja tehnologije bio sam od 20. ožujka prošle godine, rekao je Bonačić...
Vidi originalni članak

Iako na HRT-ovu portalu, pod rubrikom "Organizacija" i naslovom "Tko je tko na HRT-u", i dalje stoji navedeno da je ravnatelj poslovne jedinice tehnologija Nikola Bonačić Krešić, a ravnatelj poslovne jedinice produkcija Jozo Barišić, oni to ipak više nisu.

Naime, s HRT-a je Večernjem listu prijepodne najprije neslužbeno javljeno da je Nikola Bonačić Krešić podnio ostavku na mjesto ravnatelja tehnologije, te da će vrh HRT zasigurno izmisliti neki razlog za to, a da je pravi razlog u tome što je bez znanja Nikole Bonačića Krešića, kao nadređenog ravnatelja tehnike, podignuta plaća 55 zaposlenika te poslovne jedinice. Navodno je među tim zaposlenicima dosta sindikalaca pa neki pretpostavljaju da ih se, zbog nekih razloga, tim povećanjem plaća "kupilo". 

Bonačić Krešić je samo kratko potvrdio da je razriješen s mjesta ravnatelja HRT-ove tehnologije.  

- Jučer, u srijedu, podnio sam zahtjev za razrješenjem i moj je zahtjev prihvaćen. Na mjestu ravnatelja tehnologije bio sam od 20. ožujka prošle godine, a od sada ću na HRT-u nastaviti raditi kao inženjer tehnologije - bilo je jedino što je N. Bonačić Krešić bio voljan reći. 

Oko 16 sati pak stigla je i informacija da je ostavku podnio i ravnatelj HRT-ove produkcije Jozo Barišić. On je samo kratko potvrdio da je dao ostavku te da je razriješen s mjesta ravnatelja produkcije.  

Večernji od kolega s Prisavlja doznaje da bi razlog za Barišićevu ostavku između ostalog mogao biti i taj što su nakon dočeka Vatrenih, po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su ljudi s HRT-a uključeni u taj izravni prijenos radili i više od 18 sati, stimulaciju dobili, kako kolege tvrde, odabrani, ali nitko iz odjela produkcije. Usto, navode prisavski kolege, na HRT-u se planira i predlaganje povišenja RTV pristojbe, a Nikola Bonačić Krešić i Jozo Barišić toj se ideji protive.
 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • liliana 15.09.2018.

    HRT uopće ne gledam a plaćam pretplatu.Mi smo stvarno glup narod.HRT je dosadan ne prikazuje pravu istino i propaganda je vladajućoj garnituri.

  • Jedan_dečko 14.09.2018.

    Da Bog da cijeli HRT propadne

  • 14.09.2018.

    To leglu antihrvatsko, orjunaško-udbaško treba pretvorit u d.d. Podijelit zaposlenicima dionice pa nek se bore na tržištu da prežive. A ne da mi plaćamo rovarenje protiv vlastite države. Naravno, kakvi su brzo bi propali, ko ULJANIK. I kao i ovi bi kmečali da ih mi saniramo. ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare