Obavijesti

News

Komentari 37

Pljušte ostavke: Jozo Barišić i Nikola Bonačić odlaze s HRT-a

Pljušte ostavke: Jozo Barišić i Nikola Bonačić odlaze s HRT-a
1

Jučer, u srijedu, podnio sam zahtjev za razrješenjem i moj je zahtjev prihvaćen. Na mjestu ravnatelja tehnologije bio sam od 20. ožujka prošle godine, rekao je Bonačić...

VIDEO

Iako na HRT-ovu portalu, pod rubrikom "Organizacija" i naslovom "Tko je tko na HRT-u", i dalje stoji navedeno da je ravnatelj poslovne jedinice tehnologija Nikola Bonačić Krešić, a ravnatelj poslovne jedinice produkcija Jozo Barišić, oni to ipak više nisu.

Naime, s HRT-a je Večernjem listu prijepodne najprije neslužbeno javljeno da je Nikola Bonačić Krešić podnio ostavku na mjesto ravnatelja tehnologije, te da će vrh HRT zasigurno izmisliti neki razlog za to, a da je pravi razlog u tome što je bez znanja Nikole Bonačića Krešića, kao nadređenog ravnatelja tehnike, podignuta plaća 55 zaposlenika te poslovne jedinice. Navodno je među tim zaposlenicima dosta sindikalaca pa neki pretpostavljaju da ih se, zbog nekih razloga, tim povećanjem plaća "kupilo". 

Bonačić Krešić je samo kratko potvrdio da je razriješen s mjesta ravnatelja HRT-ove tehnologije.  

- Jučer, u srijedu, podnio sam zahtjev za razrješenjem i moj je zahtjev prihvaćen. Na mjestu ravnatelja tehnologije bio sam od 20. ožujka prošle godine, a od sada ću na HRT-u nastaviti raditi kao inženjer tehnologije - bilo je jedino što je N. Bonačić Krešić bio voljan reći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oko 16 sati pak stigla je i informacija da je ostavku podnio i ravnatelj HRT-ove produkcije Jozo Barišić. On je samo kratko potvrdio da je dao ostavku te da je razriješen s mjesta ravnatelja produkcije.  

Večernji od kolega s Prisavlja doznaje da bi razlog za Barišićevu ostavku između ostalog mogao biti i taj što su nakon dočeka Vatrenih, po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su ljudi s HRT-a uključeni u taj izravni prijenos radili i više od 18 sati, stimulaciju dobili, kako kolege tvrde, odabrani, ali nitko iz odjela produkcije. Usto, navode prisavski kolege, na HRT-u se planira i predlaganje povišenja RTV pristojbe, a Nikola Bonačić Krešić i Jozo Barišić toj se ideji protive.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a