To je to što me zanima!

Pločani o termoelektrani na ugljen glasaju na referendumu

Referendum nije obvezujući, ali da bi bio važeći, na njega mora izaći više od 50 posto biračkog tijela. Projekt podržava Ministarstvo, ali ne Županija i građani
Vidi originalni članak

Pločani danas izlaze na referendum na kojem će se izjasniti jesu li za ili protiv izgradnje termoelektrane na ugljenindustrijskoj zoni Luke Ploče.

Referendum nije obvezujući, ali da bi bio važeći, na njega mora izaći više od 50 posto biračkog tijela, odnosno najmanje 4351 građanin, javlja HRT.

Predlagatelj inicijative za gradnju termoelektrane snage 800 MW na ugljen je tvrtka kćer Luke Ploče d.d., Luka Ploče energija d.o.o, a podržava ga i Ministarstvo gospodarstva. 

Protiv projekta je Županija dubrovačko-neretvanska, ali i dio građana koji su dva puta prosvjedovali u organizaciji  Građanske inicijative Pravo na zdrav život. Gradsko vijeće Ploča je u listopadu prošle godine donijelo Deklaraciju kojom se protive izgradnji termoelektrane i najavljuju referendum koji će koštati 50.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • jozabroz 27.01.2015.

    damir kajin je izjavio da istri treba isti takav referendum..tocno!! no sta se ceka sa njim???ili ce drug milanovic zabranit istri referendum??

  • Vuga 27.01.2015.

    ljudi o čemu vi pričate? kakve boleštine? zagađivanje? u centru Beča se nalazi spalionica otpada koja grije vodu te se tako grije dio grada. iz njezinog dimnjaka izađe manje opasnih plinova nego iz vašeg auta. ta elektrana je mogla jedino otvorit nova radna mjesta i donjet neku zaradu investitoru i državi. sad ste glasali protiv elektrane, a sutra ćete kukati kako se ništa ne gradi, i da nema posla u državi!

  • jozabroz 26.01.2015.

    dragi istrijani,,, a vi MORATE dozvolit gradnju plomina 3 jer tako zele vasi kukuriku majstori,,)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare