To je to što me zanima!

Po prvi put definirana najveća cijena i masa školskih knjiga

Prema prijedlogu zakona, cijena udžbenika za 1. do 4. razred osnovne škole iznosila bi 10 posto, za 5. i 6. razred 12,5 posto,  a za 7. i 8. razred 15 posto medijalne neto plaće u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Vlada je donijela i Zakon o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu kojim se po prvi puta definira najveća cijena i masa kompleta udžbenika po razredima.

- Ovo je važan zakon u sklopu obrazovne reforme jer omogućava kvalitetniju i jednostavniju proceduru samog odobravanja udžbenika, digitalnu transformaciju i rasterećenje u smislu mase i cijene te prevelikog obima činjenica koji u ovom trenutku učenici imaju u svojim udžbenicima – poručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Najveća dopuštena masa svih obveznih udžbenika za 1. do 4. razred osnovne škole iznosila bi tri kilograma, odnosno od 10 do 15 posto prosječne mase učenika, sukladno preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, za 5. i 6. razred pet kilograma, a za 7. i 8. razred šest kilograma.

Prema prijedlogu zakona, cijena udžbenika za 1. do 4. razred osnovne škole iznosila bi 10 posto, za 5. i 6. razred 12,5 posto,  a za 7. i 8. razred 15 posto medijalne neto plaće u Hrvatskoj.

I cijena i masa udžbenika ovisili bi o broju sati predmeta u ukupnoj tjednoj satnici.

Predloženim se zakonom potiču i digitalni drugi obrazovni materijali koje će država sufinancirati.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • area 62 17.10.2018.

    Kilo knjiga u kunama, kilo mozga u DM, kuverte u eurićima...

  • ŠtangaŽelezni 17.10.2018.

    10dkg matematike + frtalj fizike i jogurt njemačkog i to ti je dost za bauštelu jel ti završil fakultet ili nikaj isto ti se piše ma aj bok

  • musakax 17.10.2018.

    ....knjga na kile.... Pa to kao češki namještaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare