To je to što me zanima!

Pobješnjeli psi napali srndaća kojem nitko nije htio pomoći

Zagreb: Ranjenom srndaću kojeg su u petak napali psi, nitko nije htio pomoći. Tibor Szirovicza je uporno nazivao veterinare i Centar 112 tražeći pomoć koja nije došla
Vidi originalni članak

Pokraj Zagrepčanina Tibora Szirovicze, koji je u petak kao i obično trčao šumom kod Vrhovca, protrčao je mladi muški srndać kojeg su slijedila dva psa. Srndać je vjerojatno pobjegao iz Predsjedničkih dvora.

- Srndaća sam ponovno susreo nakon 300 metara kad sam vidio da su ga napali. Bilo je užasno. Jedan gospodin koji je šetao svog psa i ja smo uspjeli otjerati pobješnjele pse. Izgrizli su ga i oderali mu kožu. Srndać je 45 minuta ležao u potoku i krvario - rekao je Szirovicza.

Nakon što mu je veterinarska stanica savjetovala da nazove Dumovec, osoblje iz Dumovca mu je reklo da nazove Veterinarski fakultet. 

- Veterina je stalno bila zauzeta pa sam nazvao Centar 112 gdje su me opet prespojili na veterinu. Ostao sam u šumi još dva sata čekajući da vidim što će se dogoditi sa srndaćem. Konačno sam opet nazvao Dumovec koji na teren nisu mogli izaći jer je već bio mrak pa su obećali potragu sutradan - prepričao je Szirovicza.

Nakon dva sata, ranjeni srndać je uspio ustati i odšepati na brijeg. Hvatač iz Dumovca, Domagoj Leko, koji je u subotu bio u potrazi, rekao je da je potraga bila bez rezultata.

- Nismo uspjeli naći ranjenog srndaća. Tko zna gdje je završio, ipak je to divlja životinja - rekao je Leko.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • čončo 10.03.2011.

    Pas napao mačku,orao napao goluba,zmija ugrizla psa,pas ugrizo štakora itd Još nam za to treba centar za spašavanje gdje je koja životinja napala koju. Upomoč patku je napao veliki puran

  • Prva Proleterska_1 09.03.2011.

    I vi bi u Europu. Ma niste ni za Balkan dobri. Slučajno sam na djelu gdje nema znaka za divlje životinje udario sa malom brzinom zeca. Zec je ostao paraplegik i pobegao u kanal uz cestu a vani više nije mogao izaći. Zvao sam policiju, koja je došla pod hitno, kao da sam udario čovjeka, napravili zapisnik, pozvali veterinara kao i Lovačko društvo , da dođu po več krepanoga zeca. A kod vas psi, koji moraju biti na lancu, napadaju najveću svetinju naših šuma i polja i niko sa ku. cem da mrdne. Kod nas se bi policajci između sebe pobili, ko bi upucao i pobio pse.

  • Transpounder 09.03.2011.

    Čuj,ako ti je ova životinja ružna,ja neznam kaj za tebe predstavlja lijepo...odi se operi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare