To je to što me zanima!

Pobunjenici osvojili strateški važan grad na zapadu Sirije

Grad Morek nalazi se sjeverno od Hame na autoputu koji je važan za kontrolu zapadne Sirije. Zauzimanje Moreka veliki je udarac ruskoj zračnoj kampanji
Vidi originalni članak

Sirijski pobunjenici zauzeli su u četvrtak grad na važnom autoputu na zapadu zemlje nakon žestokih sukoba s provladinom milicijom, priopćili su pobunjenici i Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Grad Morek nalazi se sjeverno od Hame na autoputu koji je važan za kontrolu zapadne Sirije, gdje sirijska vojska uz potporu savezničke milicije i ruskih zračnih udara pokušava vratiti kontrolu nad teritorijem koji su zauzeli pobunjenici.

Zauzimanje Moreka veliki je udarac ruskoj zračnoj kampanji koju na terenu podupiru i iranske snage. Rusija je pokrenula zračne udare u znak potpore sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu 30. rujna.

 "Jutros je oslobođen u potpunosti", rekao je u izjavi za Reuters zapovjednik Fares al-Bajuš, čija pobunjenička skupina Fursan al-Hak sudjeluje u sukobu u redovima Slobodne sirijske vojske. Još jedan zapovjednik pobunjenika je rekao da je Morek osvojen.

Opservatorij je priopćio da su islamistički pobunjenici iz skupine Jund al-Aksa, uz potporu drugih boraca, zauzeli velike dijelove tog grada. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • tomy1511 05.11.2015.

    Eh sad mani već pomalo ništa nije jasno, svi ih napadaju, bombardiraju, raketama, avionima i kojekakve koalicije i tako dalje, a kad oni svako malo osvoje neki grad. Men se čini da su oni tu i da su činjenica po meni nek dignu kakav zid da se ne šire dalje i to je to.

  • Crash Bandicoot 05.11.2015.

    Slabo im ide to osvajanje. Sirijska vojska i Hezbollah uz pomoć ruskih helikoptera ponovo su zauzeli Morek. http://www.almasdarnews.com/article/breaking-syrian-army-reenters-the-strategic-town-of-morek-with-the-help-of-hezbollah/

  • ZelenaHrvatska 05.11.2015.

    kada ce oni glupavi Ameri doći pameti i priključiti se s Rusima te zajedno kopnenom akcijom očistiti taj teritori od ovih p... islamskih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare