To je to što me zanima!

Počela su nagađanja: Trump i Kim susrest će se u Švedskoj?

Ri bi trebao razgovarati sa švedskom kolegicom Margot Wallstroem, čija zemlja predstavlja američke interese u Pyongyangu, o denuklearizaciji korejskog poluotoka, mogućem summitu...
Vidi originalni članak

 Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho je u četvrtak stigao u Švedsku na dvodnevne razgovore o organizaciji povijesnog summita američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una.

Ri bi trebao razgovarati sa švedskom kolegicom Margot Wallstroem, čija zemlja predstavlja američke interese u Pyongyangu, o denuklearizaciji korejskog poluotoka, mogućem summitu predsjednika Trumpa i Kim Jong Una i Amerikancima zatočenim u Sjevernoj Koreji.

Međunarodni mediji nagađaju o mogućem izboru Švedske za održavanje tog summita, ukoliko bude potvrđen.

Švedsko ministarstvo vanjskih poslova nije to spominjalo i samo je navelo da će se voditi razgovori o švedskoj ulozi konzularne zaštite u Pyongyangu za Sjedinjene Države, Kanadu i Australiju.

Ri i Wallstroem će razgovarati o sigurnosnoj situaciji na korejskom poluotoku, najvažnijoj temi programa Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda čija je Švedska nestalna članica u razdoblju 2017/2018., precizira ministarstvo.

U pratnji ministar je Choe Kang II., koji je u sjevernokorejskom ministarstvu vanjskih poslova zadužen za Sjevernu Ameriku, prenosi Yonhap.

Švedsko ministarstvo je naglasilo da neće biti konferencije za novinare tijekom posjeta, ali će u petak navečer nakon razgovora biti objavljeno priopćenje.

Nakon mjeseci napetosti i prijetnji ratom zbog nuklearnog programa Pyongyanaga, krajem svibnja bi se mogao održati povijesni summit Donalda Trumpa i Kim Jong Una, objavio je prošlog tjedna jedan visoki južnokorejski dužnosnik.

Trump je potvrdio mogućnost održavanja summita, ali Sjeverna Koreja nije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Puky_gbr 16.03.2018.

    Trump ovakav, Trump onakav a ovo što će napraviti milijun puta nadmašuje sve što su u tom smislu napravili lijevo guzičarski predsjednici SAD clinton i obama.

  • marijan50 16.03.2018.

    Kolko sam ja čuo sastanak je zakazan u kantini tzv.hrvatskog sabora. Jandrokovć će biti konobar.

  • ak47 15.03.2018.

    A što sam ja lijepo govorio??? Nuklearnog rata neće biti - NIKADA! Mediji šire laži kako bi prosječne ljude držali u strahu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare