To je to što me zanima!

Počelo je suđenje Dubajiću: Za djevojke plaćali čak 4000 eura?

Slobodana Dubajića (56) tereti se da je organizirao elitnu prostituciju na jahtama i u većim hrvatskim gradovima. Najbolji klijenti su mu bili Talijani i srpski političari
Vidi originalni članak

Slobodan Dubajić Dabi (56) iz Bjelovara u utorak se pojavio na optuženičkoj klupi Općinskoga suda u Zadru, gdje mu je počelo suđenje za podvođenje i međunarodnu prostituciju.

No u sudnici se nije zadržao dulje od desetak minuta jer zbog bolesti nije došao Zadranin Lecijo Matešić (48), kojega se tereti za pomaganje Dubajiću. Policija ih je uhitila u srpnju 2007. godine, najprije Matešića, koji je navodno bio posrednik između Dubajića i Talijana, kojima je organizirao zabavu s damama. Matešić je pao u biogradskoj marini u koju se dovezao motornom jahtom dugom 16 metara, koja je plovila pod talijanskom zastavom. S njime su bile dvije žene iz Srbije (26 i 37 godina), državljanka BiH (30) te hrvatska državljanka (36). Djevojke su navodno zarađivale po 500 eura dnevno, a ako bi se potrudile, znale su zaraditi i do 4000 eura. No dvojac nije organizirao elitnu prostituciju samo u Zadru. Tužiteljstvo ih tereti da su djevojke pružale seksualne usluge i u Zagrebu, Rijeci, Puli, Opatiji i Splitu.

Dubajić je u zadarskom pritvoru proveo dva mjeseca, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Na Općinskom sudu u Zadru su rekli kako je suđenje počelo nakon pet godina jer je predmet promijenio nekoliko sudaca. A između uhićenja i početka suđenja Dubajić se vratio unosnom poslu, pa je 2009. godine uhićen u Zagrebu u policijskoj akciji Dinamico, a pomagač mu je navodno bio recepcionar hotela Westin, gdje su dolazili klijenti.

Srbijanski mediji tada su pisali kako zbog Dubajićeva uhićenja strahuju poznati srpski biznismeni i političari, koji su mu navodno bili klijenti. Prema pisanju Kurira, Slobodan Dubajić Dabi u Srbiji je već bio pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog posredovanja u prostituciji.

Balkanska jet-set elita strahovala nakon njegova uhićenja

Beogradski Kurir piše da je Slobodan Dubajić navodno više od deset godina držao jednu od najelitnijih javnih kuća u Beogradu, surađujući s jednim od prestižnih srpskih bordela koji je devedesetih postojao u okolici Sremske Kamenice. Klijenti su navodno bili iz samoga državnog vrha, ali i sportaši i pripadnici jet-seta na području bivše Jugoslavije.


Idi na 24sata

Komentari 89

  • nestašni 03.10.2012.

    sve suvišno za reć osim : dno dna ! više nesmin jer sam već radi mišljena o tim damama dobila opomenu .

  • mario72 03.10.2012.

    Gospodo dajte nam brojeve djevojaka možda još ima zainteresiranih.

  • papajaOO7_1 03.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare