Obavijesti

News

Komentari 89

Počelo je suđenje Dubajiću: Za djevojke plaćali čak 4000 eura?

Počelo je suđenje Dubajiću: Za djevojke plaćali čak 4000 eura?
2

Slobodana Dubajića (56) tereti se da je organizirao elitnu prostituciju na jahtama i u većim hrvatskim gradovima. Najbolji klijenti su mu bili Talijani i srpski političari

VIDEO

Slobodan Dubajić Dabi (56) iz Bjelovara u utorak se pojavio na optuženičkoj klupi Općinskoga suda u Zadru, gdje mu je počelo suđenje za podvođenje i međunarodnu prostituciju.

No u sudnici se nije zadržao dulje od desetak minuta jer zbog bolesti nije došao Zadranin Lecijo Matešić (48), kojega se tereti za pomaganje Dubajiću. Policija ih je uhitila u srpnju 2007. godine, najprije Matešića, koji je navodno bio posrednik između Dubajića i Talijana, kojima je organizirao zabavu s damama. Matešić je pao u biogradskoj marini u koju se dovezao motornom jahtom dugom 16 metara, koja je plovila pod talijanskom zastavom. S njime su bile dvije žene iz Srbije (26 i 37 godina), državljanka BiH (30) te hrvatska državljanka (36). Djevojke su navodno zarađivale po 500 eura dnevno, a ako bi se potrudile, znale su zaraditi i do 4000 eura. No dvojac nije organizirao elitnu prostituciju samo u Zadru. Tužiteljstvo ih tereti da su djevojke pružale seksualne usluge i u Zagrebu, Rijeci, Puli, Opatiji i Splitu.

Dubajić je u zadarskom pritvoru proveo dva mjeseca, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Na Općinskom sudu u Zadru su rekli kako je suđenje počelo nakon pet godina jer je predmet promijenio nekoliko sudaca. A između uhićenja i početka suđenja Dubajić se vratio unosnom poslu, pa je 2009. godine uhićen u Zagrebu u policijskoj akciji Dinamico, a pomagač mu je navodno bio recepcionar hotela Westin, gdje su dolazili klijenti.

Srbijanski mediji tada su pisali kako zbog Dubajićeva uhićenja strahuju poznati srpski biznismeni i političari, koji su mu navodno bili klijenti. Prema pisanju Kurira, Slobodan Dubajić Dabi u Srbiji je već bio pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog posredovanja u prostituciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Balkanska jet-set elita strahovala nakon njegova uhićenja

Beogradski Kurir piše da je Slobodan Dubajić navodno više od deset godina držao jednu od najelitnijih javnih kuća u Beogradu, surađujući s jednim od prestižnih srpskih bordela koji je devedesetih postojao u okolici Sremske Kamenice. Klijenti su navodno bili iz samoga državnog vrha, ali i sportaši i pripadnici jet-seta na području bivše Jugoslavije.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a