To je to što me zanima!

Podigli optužnicu, napravio lažne profile svoje poznanice

Profile Zadranke (23) napravio je na 'Fejsu' i Iskrici. Mate je preko njezinih profila pozivao muškarce na druženje. Zbog svega je djevojka potražila pomoć psihijatra
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Mate K. (26) i zaposlenika Gradske uprave u Zadru zbog krađe identiteta na društvenim mrežama. 

On je u siječnju 2011. koristeći osobne podatke Zadranke (23), inače svoje poznanice, otvorio lažne profile na Facebooku i Iskrici. Objavio je njezine fotografije, brojeve mobitela i telefona te adresu za "diskretna druženja". Kad je počela dobivati pozive nepoznatih muškaraca shvatila je da je riječ o prevari i sve prijavila policiji. 

Istragom su otkrili da je počinitelj Mate K. koji je na kraju sve priznao. Zadranka (23) zbog svega je potražila i pomoć psihijatra. Policiji se potom javila još jedna djevojka (22) čiji je broj mobitela, doduše netočan, Mate objavio uz oglas za escort. 

Bude li Mate K. proglašen krivim prijeti mu novčana kazna ili zatvor do šest mjeseci. 

U međuvremenu je suspendiran s radnog mjesta u Gradskoj upravi, a članstvo u gradskom HDZ-u, gdje je bio vrlo aktivan, mu je zamrznuto dok se postupak ne okonča.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • e moj narode... 13.05.2011.

    ha,ha vrijedni član HDZ-a..

  • sijerkovicmilan 13.05.2011.

    Mislim da više nema potrebe navoditi da su prekršitelji zakona hdz-ovci. To je već svima jasno.

  • magdalen 13.05.2011.

    možda je tip gay pa tako tražio nekog tipa za sebe

Komentiraj...
Vidi sve komentare