To je to što me zanima!

Podigli su optužnicu: Tenkom pregazili i ubili mladog ročnika

Gusjenicom preko glave i tijela: Općinsko državno odvjetništvo optužilo je zapovjednika (44) i zamjenika (33) za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti
Vidi originalni članak

Na Vojnom poligonu Gašinci u ljeto 2013. tenk je prešao gusjenicom preko glave i gornjeg tijela ročnika Marka Zalovića koji je na mjestu poginuo.

Općinsko državno odvjetništvo optužilo je vojnog zapovjednika (44) i njegova zamjenika (33) za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. 

Zapovjednik je optužen da je nakon vježbe naredio da se tenkovi vrate na parkiralište iako je znao da se na putu nalaze drugi vojnici i da kretanje tenkova nije bilo najavljeno. Optužuju ga da je propustio sve iskoordinirati. 

Zamjenika se tereti da je propustio upozoriti zapovjednika na nepravilnosti u kretanju tenkova.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 17.11.2015.

    Tenk ima jako velike mrtve kutove, a koristeći to činjenicu i pješaštvo u ratu ga uspješno uništava (pitajte naše dečke sa Trpinjske). Tako je manje čudo da ga vozač tenka nije vidio nego da ročnik nije čuo tenk. U mirnodopskim uvjetima se ovakve tragedije mogu izbjeći samo vrhunskom koordinacijom pješaštva i oklopa.

  • Baba s cigarom 17.11.2015.

    Ne razumijem kako se to uopće moglo desiti? Gdje i u što je gledao stradali ročnik? Pa tenk naprosto "grmi" kad dolazi. Kako mu se nije izmaknuo? Tisuće pitanja, a ročnika više nema?

  • jo2hn8ny 17.11.2015.

    Da se poštivao SOP (Standardni operativni postupak), ova tragedija se najvjerojatnije nebi dogodila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare