To je to što me zanima!

Podignuta kaznena prijava protiv vozača zbog smrti djevojke (17) na odmorištu

Vozač je krenuo pomaknuti autobus, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Zadra zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

- On se sumnjiči da je 1. listopada 2023. godine u 18,59 sati, na odmorištu Sokolac, na autocesti A-1, u smjeru Splita, kao vozač autobusa kršeći odredbe članka 43. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, u kojoj je smrtno stradala 17-godišnjakinja - izvijestili su iz PU ličko-senjske.

Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

TRAGEDIJA U LICI Na odmorištu autobusom usmrtio djevojku (17): 'Teško je, ne mogu pričati. U šoku smo...'

Podsjetimo, djevojka (17) smrtno je stradala 1. listopada u 19 sati na odmorištu Sokolac na autocesti A1 u smjeru Splita, izvijestila je tad PU ličko-senjska.

Kako se navodi, vozač (44) autobusa zadarskih registracija krenuo je pomaknuti autobus na poziciju za točenje goriva i započeo vožnju unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

STRADALA NOGOMETAŠICA (17) Tragedija u Lici: Autobusom na odmorištu usmrtio tinejdžericu, vraćale se s utakmice u Pregradi

Tad je udario u 17-godišnjakinju koja je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno stradala. 

Policija je isprva izvijestila da je vozač krenuo unatrag, no poslali su ispravak te naveli da je autobusom krenuo unaprijed na odmorištu.

Autobusom su se iz Pregrade vraćale nogometašice NK Vrčeva iz Glavice, a u nesreći je stradala djevojka s benkovačkog područja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Splitski cvit 07.12.2023.

    U malo više od dva mjeseca dovršena je istraga i podignuta optužnica protiv vozača. Sada ćemo odbrojavati vrijeme za jednog drugog vozača koji je ubio čovjeka obilazeći kamion u magli,a prvi mjesec polako prolazi......

  • urnebes 07.12.2023.

    vozač ne smije krećat bez da se uvjeri na mogućnost da se možda netko nalazi ispred ili iza busa, naravno da je i cura pridonijela nepažnjom da dođe do tragedije.

  • BILA BOJA JE BOJA 07.12.2023.

    Znam za cili ovaj slucaj u kojem sigurno nije kriv vozac autobusa. Ta cura nije uopce igrala nogomet nego je posla sa prijateljicom koja ju je pozvala da jos pravi drustvo. Tragedija se dogodila zbog nepaznje maloljetnice a ne vozaca autobusa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare