To je to što me zanima!

Podmetnuli požar, sa lažnim policama htjeli izvući milijune

Također se sumnja da su navedeni tijekom rujna 2018. godine, kao odgovorne osobe trgovačkog društva, na temelju nevjerodostojnih podataka koje su naveli u obrascima jedne leasing kuće
Vidi originalni članak

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 23-godišnjakinjom, zbog sumnje da su počinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja. Spomenuti su, kako stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske, pribavili nevjerodostojnu dokumentaciju, fakture o stjecanju robe iz Republike Češke.

Takvu su dokumentaciju unijeli kao vjerodostojnu svojim trgovačkim društvima, s ciljem da s jednim osiguravajućim trgovačkim društvom mogu sklopiti police osiguranja. Isti su tijekom srpnja i kolovoza 2018. godine sklopili police osiguranja, namjerno izazvali požar u skladišnom prostoru u Varaždinu te podnijeli prijavu štete, navodeći da je šteta približno pet milijuna kuna po polici, odnosno ukupno deset milijuna kuna.

VEĆ JE ŠVERCAO KOKAIN U akciji protiv dilera pao gazda narodnjačkog kluba: Policija je u racijama često nalazila drogu

Također se sumnja da su navedeni tijekom rujna 2018. godine, kao odgovorne osobe trgovačkog društva, na temelju nevjerodostojnih podataka koje su naveli u obrascima jedne leasing kuće, sklopili ugovor o operativnom leasingu za dva vozila. Nakon što su preuzeli vozila, 52-godišnjak je ista dao u posjed i korisništvo jednom državljaninu Crne Gore i jednom državljaninu Češke.

Jedno od vozila je naknadno pronađeno i privremeno oduzeto, dok vozilo koje je predao državljaninu Češke, još uvijek nije pronađeno i vraćeno vlasniku.

Spomenute poslovne odnose navedeni nisu pravno regulirali niti ih proveli kroz poslovne knjige svojeg trgovačkog društva, zbog čega su leasing kući nanijeli štetu od najmanje oko 360.000 kuna.

HOROR NA ZAPADU ZEMLJE U Njemačkoj je zbog pedofilije policija uhitila 11 osumnjičenika

Također su za potrebe dovođenja u zabludu oštećene leasing kuće, izradili krivotvorenu poslovnu dokumentaciju koja je pokazivala nevjerodostojno financijsko stanje i stabilnost njihovog trgovačkog društva.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, navedeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare