To je to što me zanima!

Dioničarima Podravke nakon čak 10 godina stiže dividenda

Podravka d.d. je u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna. Temeljem te dobiti predložili su i isplatu dividende u iznosu od 7 kuna po dionici
Vidi originalni članak

U Koprivnici su u utorak na sjednicama Uprave i Nadzornog odbora Podravke d.d. utvrđeni revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu.

Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 milijuna kuna, dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna. Temeljem te dobiti predložili su i isplatu dividende u iznosu od 7 kuna po dionici.

- Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako smo trenutno u situaciji da nakon dugih 10 godina donosimo prijedlog odluke o isplati dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima, kada je riječ o akvizicijama iz lovine prešli u poziciju lovca, te napravili pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja. Danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada smo preuzimali vođenje ove kompanije. Za to su zaslužni i svi naši dioničari koji su nam davali svoju podršku kroz proteklo razdoblje, a ovim prijedlogom odluke o isplati dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano. Pred nama je razdoblje daljnjeg snaženja i razvoja s ciljem stvaranja najveće internacionalne kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj - izjavio je na sjednici Nadzornog odbora predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • cudak 1 04.04.2016.

    a gdje je nestalo 400milijuna kuna iz podravke a što se tiče dividende premala je na zaradu

  • sceletroy 24.03.2016.

    ajd lijepo da zarađuju, ali postali su obićna uvoznička firma koja samo pakira strane proizvode u svoj brend.

  • KOKKYCH 23.03.2016.

    da da sječamo se polančeca i kako je podravka poslovala u njegovo vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare