To je to što me zanima!

Podravka tvrdi: Potvrđeno je da u Vegeti nema salmonele

Pakiranja tog začina od 250 i 500 grama povučena su zbog opreza s tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke jer su tragovi salmonele otkriveni u jednom uzorku
Vidi originalni članak

Tragovi bakterije salmonele otkriveni su samo u jednom uzorku Vegete u Austriji. Pakiranja tog začina od 250 i 500 grama povučena su zbog opreza s tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke, priopćeno je u srijedu iz Podravke.

- Kao mjera predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, odlučili smo samoinicijativno provesti aktivnosti za povlačenje proizvoda na tri tržišta. Podravka d.d. je proizvode dala na analizu službenim akreditiranim hrvatskim laboratorijima i Zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, koji su utvrdili odsutnost bakterije salmonele i potvrdili rezultate Podravkina laboratorija - piše u priopćenju. 

U Podravci ističu kako su u tijeku i dodatne analize proizvoda navedenih proizvodnih serija kod ovlaštenih EU laboratorija.

- Podravka redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoliša. Kontrola kvalitete provodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke koje se odnose na kvalitetu i sigurnost hrane. Podravka će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija pravodobno informirati javnost i druga nadležna tijela sukladno važećim propisima Republike Hrvatske - stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ben hur panonius 05.07.2015.

    sve će uništiti namještanjem poslova kumovima,rođacima,ulizicama...stručni ljudi nemaju šanse...

  • svejedobro 03.07.2015.

    Zakaj u Srbiji kila Vegete košta 27 kuna? Zakaj nama u Predivnoj našoj gulite kožu, a u ostatku svijete su normalne cijene?!

  • jozabroz 02.07.2015.

    podravka je brza i sve je sredeno..)))) btw vi iz podravke, koliko jos dugo cete otplacivat dugove one praonice auta na kojoj je vasa reklama?? da da,bas ona vezana sa milanovicem..

Komentiraj...
Vidi sve komentare