To je to što me zanima!

Podržale ga kolege iz HDZ-a: Jelić promovirao drugu knjigu

Dvorana Nacionalnog svetišta Sv Josipa u Karlovcu u srijedu bila premala za sve koji su došli na predstavljanju knjige „10 zapovjedi“ karlovačkog gradonačelnika Damir Jelića
Vidi originalni članak

Dvorana Nacionalnog svetišta Sv Josipa u Karlovcu u srijedu bila premala za sve koji su došli na predstavljanju knjige „10 zapovjedi“ karlovačkog gradonačelnika Damir Jelića i potpredsjednika HDZ-a. Na predstavljanju Jelićeve druge knjige došli su i ministar branitelja Tomo Medved, te Predrag Šustar ministar znanosti, obrazovanja i sporta s pomoćnicom Janicom Kostelić. Ulomke iz knjige interpretirao je glumac Robert Kurbaša uz glazbenu podlogu Slavka Nedića, a gosti su imali prilike razgledati i izložbu fotografija karlovačkih fotografa, koje su poklonili svoje fotografije za ilustriranje knjige. Sav prihod od prodaje knjige i fotografija ostaje donacija Nacionalnom svetištu i koristit će se za uređenje i promociju svetišta.

Jelić je rekao da je ovo nastavak njegove prve knjige „Oče naš“ iako smatra da je prvo trebao napisati „10 zapovjedi“, no kako je su mnoge stvari u njegovu životu naopake, tako je ovdje došlo do kronološkog poremećaja.

- To je i dobro jer gledajući prvu knjigu koja je prepuna plavetnila i neba koje otvara božansku širinu, ova druga, pokazuje gdje se i ostvaruje ta božanska širina, upravo u ovakvim prostorima koji jesu ukorijenjeni, ali i nose sve terete života i nose naše križeve - rekao je Jelić, zahvaljujući fotografima koji su se nesebično dali u ovoj knjizi, te grafičkom redniku i fotografu Zvonimiru Gerberu.

O knjizi su govorili i Ivan Šaško pomoćni biskup zagrebački, a rektor svetišta Antun Sente je pozvao okupljene da kupe knjigu kako bi donirali novac svetištu i zahvalio svima gradonačelniku i svima koji su sudjelovali.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AnđelkoKatanec 15.09.2016.

    knjiga je jako lijepa, ispunjena originalnim dubokim mislima. preporučam svima.

  • DUODECIMA 15.09.2016.

    Dok on piše knjige mladi idu iz Karlovca u Njemačku i Irsku.

  • škver 15.09.2016.

    Prepuna plavetnila, božje milosti, križa......! Ha ha,ha!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare