To je to što me zanima!

'Podsjetio bih Zekanovića da je u Sabor ušao na listi HDZ-a...'

HDZ je u tom trenutku podržavao program koji je podrazumijevao usvajanje Istanbulske konvencije, a Bačić ističe kako je Zekanović to znao i trebao znati
Vidi originalni članak

Hrvoje Zekanović u Sabor je ušao na kandidacijskoj listi HDZ-a, koja je u tom trenutku podržavala program koji je podrazumijevao usvajanje Istanbulske konvencije, poručio je Branko Bačić (HDZ) na prozivke koalicijskog partnera.

SVE ZBOG KONVENCIJE Zekanović: Ovo je skretnica u odnosima HDZ-a i HRAST-a

- Podsjećam da je to Zekanović znao i trebao znati. Zato me čudi njegova izjava da smo mi u HDZ-u napustili nekakva razmišljanja koja su bila prije. Mi smo prije i danas tvrdili da ćemo ratificirati konvenciju, a što se kod Zekanovića promijenilo, ne znam. Očekujem da će usprkos ovom šumu u komunikaciji Zekanović i dalje podržavati rad ove Vlade i tako postupati u svim zakonima i odlukama koje nas čekaju - izjavio je.

ISTRAŽIVANJE IPSOSA Konvenciju podržava 60 posto birača HDZ-a i 90 posto SDP-a

Na pitanje što u slučaju da uskrati povjerenje Vladi i većini, odgovorio je:

- To je njegova odluka. Ako odluče izaći iz Vlade, ne on nego stranka, mi idemo dalje. Vlada još uvijek ima sigurnu većinu u parlamentu i vladajuća većina podržava rad Vlade - rekao je.

PROMIJENIMO HRVATSKU: 'Istanbulska konvencija potiče i produbljuje ideološke podjele'

Ni danas nije odgovorio hoće li HDZ-ovim zastupnicima biti omogućeno da se o konvenciji u Saboru izjasne prema savjesti niti je želio odgovoriti na hipotetsko pitanje hoće li oni koji će glasati protiv konvencije snositi posljedice. Ponovio je i kako je najavljeni prosvjed protivnika Istanbulske konvencije njihovo demokratsko pravo. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ljubica ljubičica_1 23.03.2018.

    Tako vam i triba kad svašta primate u svojim redovima.

  • ravno1 22.03.2018.

    Gospođu Branku Bačić se mora "politički" zgaziti i baciti ju u "političko smetlište".

  • 0304 22.03.2018.

    Zekanoviž leti a uskoro i drugi. Plenković raspisuje izbore a HDZ gubi no on s obzirom na ratifikaciju IK ide u EU kao glavni čovijek

Komentiraj...
Vidi sve komentare