To je to što me zanima!

Poduzetnici će moći dobiti i naknadu za fiksne troškove prije plaćanja pristiglih računa

Zahvalni smo na ovom konkretnom pomaku koji će, zasigurno pomoći većem broju ugostitelja, negoli je to bio slučaj u prosincu, kaže Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja
Vidi originalni članak

Porezna uprava u subotu je objavila nadopunjenu uputu kojom će poduzetnici koji podnesu zahtjev dobiti naknadu za fiksne troškove prije plaćanja pristiglih računa. To moraju učiniti u roku od osam dana od isplate nadoknade. 

- Poduzetnici kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 8. siječnja 2021. godine produžena mjera obustave rada i kojima je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. godine u odnosu na siječanj 2020. godine bio najmanje 60% ostvaruju pravo na nadoknadu svih ili dijela fiksnih troškova za siječanj 2021. godine. Isto tako, poduzetnici koji su započeli s radom tijekom 2020. godine ostvaruju pravo na nadoknadu fiksnih troškova za siječanj 2021. ako im je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. godine u odnosu na studeni 2020. godine bio najmanje 60% - navode iz Porezne.

Promjena u odnosu na prosinac je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku 8 dana od isplate nadoknade (ako to nisu učinili prije podnošenja Zahtjeva).

Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju, navodi se.

- Ovaj dogovor jasno pokazuje da se Vlada brine o poduzetnicima te kontinuirano poboljšava i prilagođava mjere koje su usmjerene na očuvanje gospodarstva. Uz mjere za očuvanje radnih mjesta, upravo je nadoknada za fiksne troškove ugostitelja, a koji se mogu popeti do desetke tisuća kuna mjesečno, ključna za ekonomski opstanak velikog broja ljudi zbog čega je ovaj postignuti dogovor iznimno važan - poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, piše HTV.

Na pomaku su zahvalni i iz Nacionalne udruge ugostitelja.

- Zahvalni smo na ovom konkretnom pomaku koji će, zasigurno pomoći većem broju ugostitelja, negoli je to bio slučaj u prosincu. I dalje naglašavamo važnost horizontalne primjene kriterija na koji način će biti moguće raditi kada popuste mjere. Ugostitelje i resorna ministarstva čeka maratonska dionica za oporavak od COVID krize, a obostrana suradnja preduvjet je za dobar start, istaknula je Jelena Tabak.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • colonelo 02.02.2021.

    Nerade, ne plaćaju poreze, ne plaćaju doprinose iz dohotka, ne plaćaju komunalije, ne plaćaju najam i još dobivaju plaću. Pa tko ne bi prosvjedovao? Tko? Svi za gazdom crnog jajeta i izvršnim direktorom facebook grupe "glas poduzetnika".

  • oleo 02.02.2021.

    Bilo bi i u redu kad i zubarki koja u zagrebu radi i stanuje daju putne troškove za put iz slavonije, ali ona ipak ima dvojno državljanstvo pa može, a muž joj radi u vladi RH kao pravnik, a šogor u min. financija pa di ćeš bolje!

  • kokoricko 02.02.2021.

    dobit ce orlovo m**o s hrastovom grančicom

Komentiraj...
Vidi sve komentare