Obavijesti

News

Komentari 8

Poduzetnici će moći dobiti i naknadu za fiksne troškove prije plaćanja pristiglih računa

Poduzetnici će moći dobiti i naknadu za fiksne troškove prije plaćanja pristiglih računa

Zahvalni smo na ovom konkretnom pomaku koji će, zasigurno pomoći većem broju ugostitelja, negoli je to bio slučaj u prosincu, kaže Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja

VIDEO

Porezna uprava u subotu je objavila nadopunjenu uputu kojom će poduzetnici koji podnesu zahtjev dobiti naknadu za fiksne troškove prije plaćanja pristiglih računa. To moraju učiniti u roku od osam dana od isplate nadoknade. 

- Poduzetnici kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 8. siječnja 2021. godine produžena mjera obustave rada i kojima je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. godine u odnosu na siječanj 2020. godine bio najmanje 60% ostvaruju pravo na nadoknadu svih ili dijela fiksnih troškova za siječanj 2021. godine. Isto tako, poduzetnici koji su započeli s radom tijekom 2020. godine ostvaruju pravo na nadoknadu fiksnih troškova za siječanj 2021. ako im je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. godine u odnosu na studeni 2020. godine bio najmanje 60% - navode iz Porezne.

Promjena u odnosu na prosinac je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku 8 dana od isplate nadoknade (ako to nisu učinili prije podnošenja Zahtjeva).

Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju, navodi se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovaj dogovor jasno pokazuje da se Vlada brine o poduzetnicima te kontinuirano poboljšava i prilagođava mjere koje su usmjerene na očuvanje gospodarstva. Uz mjere za očuvanje radnih mjesta, upravo je nadoknada za fiksne troškove ugostitelja, a koji se mogu popeti do desetke tisuća kuna mjesečno, ključna za ekonomski opstanak velikog broja ljudi zbog čega je ovaj postignuti dogovor iznimno važan - poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, piše HTV.

Na pomaku su zahvalni i iz Nacionalne udruge ugostitelja.

- Zahvalni smo na ovom konkretnom pomaku koji će, zasigurno pomoći većem broju ugostitelja, negoli je to bio slučaj u prosincu. I dalje naglašavamo važnost horizontalne primjene kriterija na koji način će biti moguće raditi kada popuste mjere. Ugostitelje i resorna ministarstva čeka maratonska dionica za oporavak od COVID krize, a obostrana suradnja preduvjet je za dobar start, istaknula je Jelena Tabak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1