To je to što me zanima!

Poduzetnik je 'uvalio' Lučića u klopku: 'Novac sam dao policiji'

Policija kaže da se poduzetnik sam odlučio naći s iznuditeljem, ali on nam je rekao da im je sve javio na vrijeme. No, cijeli plan je otišao u skroz drugom smjeru...
Vidi originalni članak

Ništa nisam radio na svoju ruku. Prijavio sam policiji pokušaj iznude i dao im novac da ga označe. Imam i SMS na mobitelu, koji je oduzet, u kojemu su mi napisali da u akciji zovem 192.

Ispričao nam je to poduzetnik kojega je, sumnja se, ucjenjivao bivši policajac i glumac Leon Lučić (48). Kako doznajemo, javio mu se s podacima da ima prijavu protiv njega, no da ona nestane tražio je 100.000 eura.

DETALJI O IZNUDI Policija je Lučiću spremala klopku, žrtva je krenula sama

U strahu za svoju obitelj, odlučio je to 7. siječnja prijaviti policiji u Zaprešiću. Cijelo su vrijeme oni vodili slučaj, snimili telefonski razgovor iznuditelja i žrtve, kojoj su davali upute što reći i kako se postaviti. 

Postavljali su klopku za Lučića i moguće pomagače, a glavni dokaz slučaja bio bi označeni novac s kojim su trebali uhvatiti kriminalce. No slučaj je prošlog petka naglo skrenuo s predviđenog policijskog plana. Kako su izvijestili iz PU zagrebačke, žrtva se otišla sama sastati s ucjenjivačima.

- Tijekom provođenja izvida, žrtva kaznenog djela, unatoč upozorenjima i uputama policijskih službenika, nije postupila u skladu s tim, nego se samoinicijativno odlučila sastati s počiniteljem. Mi nismo sudjelovali u toj njegovoj realizaciji i nismo ga ‘izgubili’ tijekom akcije. Istraga i dalje nije gotova - rekli su jučer iz policije. 

Prema izvoru 24sata upućenom u slučaj, žrtva se inspektorima javila s puta da ide autocestom iz smjera Lučkog prema Draganiću u jutarnjim satima, iako je akcija planirana popodne na području Zaprešića. Uz sebe nisu imali pripremljeni novac, koji je ostao u postaji. S poduzetnikom je u tom trenutku bio njegov prijatelj i majstor borilačkih vještina.

- Mi smo došli do tog nadvožnjaka kraj Draganića, a dvojica su stajala s druge strane ograde. Pitali su me jesam li donio novac, na što sam rekao da jesam.

Izašli smo prijatelj i ja iz auta te su u nas uperili pištolje i naredili nam da preskočimo ogradu. Kad smo to učinili, počeli su nas tući pištoljima - rekao je poduzetnik. 

Njegova prijatelja su okrznuli pištoljem po glavi i potom ga udarili u ključnu kost, koja je pukla na dva mjesta. Branili su se i uspjeli natjerati jednog ucjenjivača u bijeg. On još nije uhićen. Lučića su nokautirali i zadržali do dolaska policije.

INSPEKTOR LEON IZNUĐIVAO NOVAC? Zvijezda 'Krim tim 2' nakon tučnjave u induciranoj komi

- Prijetio nam se da su svi u policiji povezani i da ćemo vidjeti kad dođu njegovi iz Lučkog. Ja sam završio s potresom mozga - ispričao je poduzetnik. 

Svladanog Lučića zadržali su do dolaska karlovačke policije, koja je sve u prvi tren okarakterizirala kao narušavanje javnog reda i mira. Teško ozlijeđeni Lučić je prvo završio u Općoj bolnici Karlovac. Neko vrijeme proveo je u induciranoj komi s ozljedama opasnim po život. 

Jučer su ga prebacili u zagrebačku KB Dubrava, gdje se oporavlja. Uz njega, operiran je i ozlijeđeni prijatelj žrtve. Istrage iznude i teškog ozljeđivanja traju te bi svi sudionici trebali dobiti prijave.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • 15.01.2020.

    Daj nam bože više Filipa..sve je danas korumpirano...bitno da glavešine brzo zataskaju svoja "njasra" u koja su upleteni.

  • mala vatra 15.01.2020.

    Ma kakve prijave..pa to su teška kriminalna djela...ucjene,iznude,užas,a policija to vodi kao remećenje javnog reda i mira...tko je tu lud..

  • novkovka 15.01.2020.

    a zašto ne napišete ime i prezime"poduzetnika"????? pa nije valjda maloljetan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare