Obavijesti

News

Komentari 202

Poduzetnik je 'uvalio' Lučića u klopku: 'Novac sam dao policiji'

Poduzetnik je 'uvalio' Lučića u klopku: 'Novac sam dao policiji'
1

Policija kaže da se poduzetnik sam odlučio naći s iznuditeljem, ali on nam je rekao da im je sve javio na vrijeme. No, cijeli plan je otišao u skroz drugom smjeru...

VIDEO

Ništa nisam radio na svoju ruku. Prijavio sam policiji pokušaj iznude i dao im novac da ga označe. Imam i SMS na mobitelu, koji je oduzet, u kojemu su mi napisali da u akciji zovem 192.

Ispričao nam je to poduzetnik kojega je, sumnja se, ucjenjivao bivši policajac i glumac Leon Lučić (48). Kako doznajemo, javio mu se s podacima da ima prijavu protiv njega, no da ona nestane tražio je 100.000 eura.

Policija je Lučiću spremala klopku, žrtva je krenula sama
Policija je Lučiću spremala klopku, žrtva je krenula sama

U strahu za svoju obitelj, odlučio je to 7. siječnja prijaviti policiji u Zaprešiću. Cijelo su vrijeme oni vodili slučaj, snimili telefonski razgovor iznuditelja i žrtve, kojoj su davali upute što reći i kako se postaviti. 

Postavljali su klopku za Lučića i moguće pomagače, a glavni dokaz slučaja bio bi označeni novac s kojim su trebali uhvatiti kriminalce. No slučaj je prošlog petka naglo skrenuo s predviđenog policijskog plana. Kako su izvijestili iz PU zagrebačke, žrtva se otišla sama sastati s ucjenjivačima.

- Tijekom provođenja izvida, žrtva kaznenog djela, unatoč upozorenjima i uputama policijskih službenika, nije postupila u skladu s tim, nego se samoinicijativno odlučila sastati s počiniteljem. Mi nismo sudjelovali u toj njegovoj realizaciji i nismo ga ‘izgubili’ tijekom akcije. Istraga i dalje nije gotova - rekli su jučer iz policije. 

Prema izvoru 24sata upućenom u slučaj, žrtva se inspektorima javila s puta da ide autocestom iz smjera Lučkog prema Draganiću u jutarnjim satima, iako je akcija planirana popodne na području Zaprešića. Uz sebe nisu imali pripremljeni novac, koji je ostao u postaji. S poduzetnikom je u tom trenutku bio njegov prijatelj i majstor borilačkih vještina.

- Mi smo došli do tog nadvožnjaka kraj Draganića, a dvojica su stajala s druge strane ograde. Pitali su me jesam li donio novac, na što sam rekao da jesam.

Izašli smo prijatelj i ja iz auta te su u nas uperili pištolje i naredili nam da preskočimo ogradu. Kad smo to učinili, počeli su nas tući pištoljima - rekao je poduzetnik. 

Njegova prijatelja su okrznuli pištoljem po glavi i potom ga udarili u ključnu kost, koja je pukla na dva mjesta. Branili su se i uspjeli natjerati jednog ucjenjivača u bijeg. On još nije uhićen. Lučića su nokautirali i zadržali do dolaska policije.

Zvijezda 'Krim tim 2' nakon tučnjave u induciranoj komi
Zvijezda 'Krim tim 2'  nakon tučnjave u induciranoj komi

- Prijetio nam se da su svi u policiji povezani i da ćemo vidjeti kad dođu njegovi iz Lučkog. Ja sam završio s potresom mozga - ispričao je poduzetnik. 

Svladanog Lučića zadržali su do dolaska karlovačke policije, koja je sve u prvi tren okarakterizirala kao narušavanje javnog reda i mira. Teško ozlijeđeni Lučić je prvo završio u Općoj bolnici Karlovac. Neko vrijeme proveo je u induciranoj komi s ozljedama opasnim po život. 

Jučer su ga prebacili u zagrebačku KB Dubrava, gdje se oporavlja. Uz njega, operiran je i ozlijeđeni prijatelj žrtve. Istrage iznude i teškog ozljeđivanja traju te bi svi sudionici trebali dobiti prijave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...