To je to što me zanima!

Poduzetnik: Macola, kralj stare ceste i jako dobre ličke hrane

Vozač autobusa krenuo je u vlastiti biznis s kafićem i dvoje-troje radnika. Danas je poduzetnik s 230 zaposlenih, a svi koji su putovali kroz Liku znaju tko je - Macola
Vidi originalni članak

Kad je prije 14 godina, u Korenici, negdje na pola puta magistrale Zagreb-Split otvorio kafić u kojem je putnicima prodavao sokove, sendviče i kavu, danas 51-godišnji lički ugostitelj Željko Orešković Macola već je imao viziju svog razvoja. Bivši vozač autobusa znao je da će najprije zahvaljujući kolegama - vozačima autobusa, polagano razvijati ugostiteljski biznis, ali krajnji ishod nije tada ni sanjao. 

U međuvremenu postao je ikona i stare magistrale D1 i autoceste A1 i najpropulzivniji privatnik cijelog ličkog kraja. Od kafića, s dvoje-troje zaposlenih Macola je narastao do velikog poduzetnika koji danas ima 230 zaposlenih, a uskoro će ih biti i više. Kad otvori pogon za preradu drvnih trupaca, a to će biti za koji tjedan, primit će u radni odnos još dvadesetak ljudi.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 129

  • eminap 01.07.2013.

    macola je čovjek u duši, i neka tako i ostane,želim mu svu sreću

  • user_100881 24.10.2011.

    Na stranu to što je on uspio iz ničega napravit takav biznis, trebalo je to znati! Restoran, hotel, stanica za tehn. pregled, taj lik drži pola Korenice. Al taj Macola je čista sirovina, i da, znam što govorim, na moju žalost nekoliko puta sam bila u njegovom društvu! Evo nešto o njemu, dobar je sa svima pa tako i sa policijom, i kad zove kojeg policajca da dođe na kavu kod njega, i ovaj reče da ne može doći jer radi, jer je u službi, da će drugi puta doći. Macola nazove službeno preko broja 92 i slaže da je imao krađu u restoranu i da pošalju tog i tog policajca!!! Dođe službeno i ovaj mu se u lice smije!!! Znam da se ponavljam, ali Macola je teška sirovina!!!!!!

  • 👫💏💑Slatko volim H.👫💏💑 24.10.2011.

    sto ljudi , sto čudi ! svatko ima svoje mišljenje , ali ne treba zato pljuvat po nečemu ili nekomu . . . čovjek šta god radio je ipak zaradio . . . dok ostali doma sjede i navlače kožicu , neki se ubijaju od posla po 16h dnevno pa je onda normalno da i imaju više od šetača kožica . . . a to ljubomorni mozgovi hrvatskog naroda neće nikada shvatiti, najlakše je gaziti, pljuvati , omaložavati . . . uostalom, nađite mi bilo kojeg uspješnog poduzetnika na svijetu koji nije prekršio nijeda zakon i da je čist ko suza ?? to ima samo u bajkama . . sve je stvar koliko tko ide u krajnost, jer da se radi sve po našem nepismenom zakonu, ni Bill Gates ne bi bio na pozitivnoj nuli . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare