To je to što me zanima!

Podvalio lažni Sanaderov intervju Jutarnjem listu

Jutarnji list uputio je pismenu ispriku čitateljima i Ivi Sanaderu, jer su objavili potpuno izmišljeni intervju s premijerom. Sve je, tvrde, nesporazum
Vidi originalni članak

Uredništvo Jutarnjeg lista uputilo je pismenu ispriku svojim čitateljima i Ivi Sanaderu, jer su objavili izmišljeni intervju s premijerom. Tvrde kako je do nesporazuma došlo jer im je netko upao u elektronsku komunikaciju. Intervju je, naime, obavljen preko e-mail adrese. Urednik u Jutarnjem listu Davor Butković, koji je navodno obavio razgovor s premijerom, tvrdi kako je intervju dogovaran putem sms-poruka, nakon čega su premijeru pitanja poslana putem elektronske pošte, a Butković je uskoro dobio i odgovore.
U međuvremenu se javio i krivac i objasnio u Večernjem listu kako je došlo do zabune.
- Ja sam napisao lažni intervju s premijerom Sanaderom. Nisam imao pojma da bi to moglo biti objavljeno. Cijelo sam vrijeme mislio da se netko šali sa mnom! - ispričao je 23-godišnji Viktor Zahtila kojeg je Butković u korespondenciji putem e-maila i sms poruka zamijenio za premijera Sanadera.
Zahtila kaže da je sve počelo kao novogodišnja šala, kad je sms-om poslao čestitku Butkoviću do čijeg je broja došao "davno i slučajno". Nekoliko mjeseci kasnije na isti broj SMS-om stigao mu je zahtjev za intervju. Mladić je pristao i dao svoj e-mail linija04@gmail.com. Kada je dobio mail naslovljen s “Dragi Ivo” i pitanja o NATO-u i odnosima sa Slovenijom, mladić se šokirao, ali i shvatio zabunu.
- Sve je bilo previše ludo. Jednostavno sam želio vidjeti dokle će ići. Nisam mislio da su me shvatili ozbiljno. Pa nisam se predstavio ni svojim imenom, a kamoli premijerovim! - kazao je Zahtila koji je bio šokiran kad je vidio naslovnicu Jutarnjeg lista.
Posebno ga je zabavila Butkovićeva izjava kako se dopisivao s premijerom. Butković tvrdi da je za potvrdu vjerodostojnosti intervjua više puta zvao glasnogovornika Vlade ali da se ovaj nije želio javiti. Zlatko Mehun, koji je s Premijerom bio u Švicarskoj, to niječe. Kaže da je Butković u četvrtak nazvao samo Ured za odnose s javnošću i da nije želio razgovarati s njegovom zamjenicom, na koju su ga uputili.
Iako mladić tvrdi da je sve napravio iz zabave, te da nije mislio da će ga itko ozbiljno shvatiti, iz EPH najavljuju kaznenu prijavu.

'SRPSKI RADIKALI RAZLOG VIŠE DA UĐEMO U NATO'
Broj glasača koji su povjerenje darovali Tomislavu Nikoliću treba izazvati zabrinutost ne samo u Srbiji nego i u cijeloj Europi. Podrška radikalima razlog je više za hrvatsko članstvo u NATO-u, navodi u subotnjem broju Jutarnji list, a riječi su stavili u usta premijera Ive Sanadera. Međutim, iz Vlade su tijekom dana poslali dopis u kojem tvrde kako Sanader nije imao nikakvoga kontakta s autorom teksta Davorom Butkovićem te da je cijeli intervju izmišljen. U istom intervjuu Sanader je bio ustrajan u provedbi ZERP-a te u slaganju s predsjednikom Stjepanom Mesićem oko toga da Hrvatska glede proglašenja neovisnosti Kosova slijedi politiku EU.
S obzirom da Jutarnji list još nije skinuo sporni intervju sa svoje web stranice, cijeli 'intervju' možete pročitati ovdje.

VLADINO PRIOPĆENJE
"Intervju koji je s naslovom 'Srpski radikali razlog više da uđemo u NATO' objavljen u Jutarnjem listu br. 3468 od 9. veljače 2008. godine na 4. stranici u cijelosti je izmišljen. Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju uredniku Jutarnjeg lista Davoru Butkoviću niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim. Ured za odnose s javnošću Vlade RH ističe da je ovakvo izmišljanje intervjua krajnje neprofesionalan, neetičan i nedobronamjeran čin koji može imati i posljedice na dostignutu razinu demokratskih odnosa u hrvatskom društvu."

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Sarmagedon 16.02.2013.

    idiot

  • Leonarda 11.02.2008.

    Vi svi upetljani u ovu igru \"pokvarenog telefona\"...svi ste vi čisti amateri,al da ste profesionalci u laganju,svaka vam cast..i da OTKAD se SMS bilo sto tako ozbiljno dogovara..Sanader,Butkovic,jutarnji i vecernji..aj prestanite petljat vise...jer lazete i muljate di god stignete..

  • krizantema 11.02.2008.

    LOL!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare