To je to što me zanima!

Poginula i djeca: Roditelji nisu imali snage identificirati sina...

Još se ne zna uzrok sudara dvaju vlakova u Italiji u kojoj je poginulo 27 ljudi, a 50 je ozlijeđeno. Vlakovi su u trenutku sudara vozili 100 km/h. Pronašli su jednu 'crnu kutiju'
Vidi originalni članak

Obitelj Summo obilazila je jednu bolnicu za drugom. Tražili su 15-godišnjeg Antonia koji im se nije javljao na mobitel, a bio je u jednom od dvaju vlakova koji su se sudarili u utorak na jugu Italije. Pronašli su ga na Institutu za sudsku medicinu. Roditelji nisu imali snage ući unutra i identificirati sina. Djed ga je prepoznao među neidentificiranim žrtvama i počeo je plakati... Obitelj se pita je li moglo biti drugačije.

Antonio je jedna od 27 žrtava koje su stradale u utorak. U teškoj željezničkoj nesreći još 50 ljudi je ozlijeđeno, a velik broj ih je u kritičnom stanju.

Vlakovi su se u punoj brzini frontalno sudarili na jednotračnoj pruzi. Istraga je u tijeku, a trenutno se ne isključuje niti ljudska niti tehnička greška. Zasad je pronađena jedna "crna kutija". Navodno su vlakovi vozili 100 km/h u trenutku sudara. Sudar je bio na pruzi Corato-Andria iza 11 sati.

Na tom se dijelu već dulje vrijeme planira napraviti dvotračna pruga, ali to se stalno odgađalo zbog financijskih problema.

Talijanski premijer Matteo Renzi obišao je mjesto nesreće i kazao kako je naredio hitnu istragu.

- Želim izraziti sućut obiteljma stradalih i naredio sam istragu kako bi se saznalo tko je odgovoran. Mislim da to moramo u potpunosti razjasniti. Nećemo stati dok ne saznamo što se dogodilo - rekao je Renzi.

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella rekao je da je taj sudar "neprihvatljiva tragedija" te da su njegove misli sa žrtavama i njihovim obiteljima.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • UNPROFOR 14.07.2016.

    Sudarila sta se redovna putnićka vlaka . Znaći svaki strojevođa u minut zna , gdje će ćekati i gdje se susreću ! Jedan od njih je krenuo , a do tada je uvijek čekao prolazak vlaka iz suprotnoga pravca. I prometnik je trebao objasniti , zašto je došlo do promjene svakodnevnoga prometovanja! Može biti , da je jedan prošao stanicu bez zaustavljanja- zaspao , a radio veze na tom djelu pruge nema !

  • UNPROFOR 14.07.2016.

    Kad je pruga pravilno pokrivena sa sigurnostnim uređajima i radio vezom , do takvih sudara ne može doči . Što se pak tiće rješenja sa dvokolosjećnom prugom , ona ništa bez gore dodatoga ne vrijedi u smislu sigurnosti !

  • Šolja_1 13.07.2016.

    **** Admin **** : Poštovani, ukoliko mislite da je informacija nepotpuna ili pogrešna ili ste uočili bilo kakvu pogrešku - upotrijebite mogućnost prijave ispravka, koja se nalazi na dnu članka lijevo. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare