To je to što me zanima!

Pogledajte animaciju potresa koji su tresli 28. i 29. prosinca

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku na PMF-u napravila je animaciju koja jasno prikazuje epicentre svih analiziranih potresa koji su zadesili Hrvatsku 28. i 29. prosinca 2020. godine
Vidi originalni članak

U ponedjeljak u 6 sati i 28 minute zatresao je jak potres magnitude 5.0 po Richteru s epicentrom kod Petrinje. Istog dana, uslijedilo je još nekoliko jačih potresa, dok je narednog dana u 12 sati i 19 minuta područje oko Petrinje pogodio razoran potres magnitude 6.2 po Richteru nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi.

POGLEDAJTE OVDJE: Evo kako se širio potres

Video kojeg je izradila Seizmološka služba prikazuje epicentre svih analiziranih potresa koji su se dogodili 28. i 29. prosinca 2020. godine. 

Kružići su proporcionalni magnitudi potresa, a vrijeme je prikazano u UTC vremenu (engl. Coordinated Universal Time), koje je za jedan sat manje od onog u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 05.01.2021.

    Ja sam ga isto osjetio, na uskom podrucju

  • sambolek.r 03.01.2021.

    Iako sam ga dobro osjetio jer sam na 15katu meni je i dlaje ovo sa tim potresima jako čudno.Baš da vjerujem svemu što se piše i ne vjerujem baš.No ostaviti ću za sebe svoje kompletno mmišljenje ali samo napominjem da mi je nekako sve to čudno jako i ti potresi .Još mi je čudnije to kaj su odma letili na sve to sa cjepivima i ljude brže bolje išli cijepiti dok još vlada strah.Po tome svemu mi to nekak baca da se očekivalo sve ovo da bi se ljudima uvaljala cjepiva pa to sve nekako ne štima nšto u svemu tome.Nekako mo to sve mučki i podmuklo djeluje.Možda sam u krivu ali imam neki predosječaj da se sve ovo u naprijed znalo i planiralo.Sad kako to tko shvati i protumači meni je čudno.

  • 03.01.2021.

    NIje ni čudno da smo mi u Zagrebu osjetili i dalje osječamo. Sad mi je sve jasno...............

Komentiraj...
Vidi sve komentare