To je to što me zanima!

Pogledajte kako poplavljena područja izgledaju iz zraka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U Čičkoj Poljani sve je gore, a vodostaji i dalje rastu. U petak je bilo odsječeno 85 kuća, a u njih 150 ušla je voda i sve uništila. Svakih sat i pol voda je rasla jedan cm
Vidi originalni članak

Čičkoj Poljani sve je gore, a vodostaji rijeka i dalje rastu. Vodostaj Odre je 20 centimetara viši nego u najkritičnije doba prošle godine, a najgori vodeni val tek se očekuje. U noći na petak vodostaj je porastao 15-ak centimetara.

U petak je bilo odsječeno 85 kuća, a u njih gotovo 150 ušla je voda i sve uništila. Svakih sat i pol voda je rasla po jedan centimetar, rekao je Stjepan Kos, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Velike Gorice.

Evakuirano je desetak ljudi. Pojedine ceste su u potpunosti neprohodne. Do većine kuća može se samo bagerima ili kamionima, ali uskoro i to neće biti moguće.

Čamci postali jedino prijevozno sredstvo

- Čamci će postati jedino prijevozno sredstvo. Tako je svaki put. Nikoga nije briga za nas. Sve nam je opet uništeno - očajni su mještani. Zahvaljuju na brizi vatrogascima, Crvenom križu i ostalim volonterima.

Evakuiraju ljude ili im prevoze hranu. Podijelili su 120 paketa s hranom.

- Svaki dan dobivamo kruh, mlijeko i bocu pitke vode. Ali veliki problem predstavljaju septičke jame koje su se u međuvremenu razlile - kažu nam mještani.

Voda nezadrživo prodire u kuće, a ljudi je kantama i spužvama izbacuju.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • sslavko 22.02.2014.

    da su tu samo skupocijeni automobili, tu su i njihovi vozači koji dobivaju plaču što ga vozi po koje kakvim pijankama, te gorivo isto tako ne plača, a koliko je svake godine pijeska i vreča utrošeno, kad bi se to sve zbrojilo po godinama mogli bismo napraviti betonske nasipe i asfaltirane ceste na njima a nisam spomenuo još i slivne vode koje se plačaju..... alaj imamo pravnu državu i i njene političare da je samo neko od njihovih na tim područjima kako bi se radilo užurbano.....

  • SNEKY_3 22.02.2014.

    jako dobar snimak nadam se da je pilot ovo snimao pa mu nemozemo zamjerit, a ako je novinar onda podhitno na edukaciju. a sto se tice poplave idite u ruču, sušu i veleševec da vidite tamo. vama su ocito interesantni ovi b... koji zicaju cizme. sramota za sve a pogotovo za vodoprivredu koja nas podkraqda godinama. lopovi

  • Halo Bing, kako brat 22.02.2014.

    Većina civiliziranih zemalja Europe davno je riješila problem poplava. Svoje su rijeke osigurale i stavili u korita, iako ni to nije jamstvo od katastrofalnih poplava kakve su bile prošle godine. No, barem nemaju ono što ima Hrvatska - poplave svake godine i na cijelom području od Mure i Drave, preko Save i Dunava, do Kupe, Une i ostalih rijeka i rječica diljem "Lijepe naše". Ovo što trenutno ima Hrvatska na području oko Zagreba je zapravo problem odvodnih kanala koje godinama nitko ne održava jer Hrvatske vode to prebacuju na lokalnu upravu, ona na njih i tako u krug. Da su ti kanali prohodni, poplave i štete bi bile daleko manje. Jednostavno ne neshvatljivo da HR proračun u 4 godine (od 2009. do 2013.) potroši preko tri milijarde kuna za prevenciju i obranu od poplava, a danas rijeke i rječice plave redovito čim se pojave malo jače kiše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare