To je to što me zanima!

Pogledajte u kakvom je stanju bio brod kapetana Dina Miškića

U izvještaju je vidljivo kako je brod bio star i loše održavan. Na fotografijama priloženim u izvještaju se vidi da je vanjska oplata u tako lošem stanju da je preporučeno obnavljanje...
Vidi originalni članak

U izvještaju pred tehnički pregled broda Bourbon Rhode priložene su fotografije ruzinavog i dotrajalog tegljača. Fotografije najbolje svjedoče u kakvom je stanju bio brod kojim je zapovijedao Šibenčanin Dino Miškić, čija obitelj nije najbolje primila vijest da se potraga za njim prekida.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Došli smo u posjed tog dokumenta koji dokazuju da su splavi Borubon Rhodea bile u dobrom stanju - ne idealnom, ali nisu bili potrebni popravci (za razliku od ostatka broda).

Splavi na Bourbon Rhodeu su prilikom pregleda i ocjenjivanja bile u dobrom stanju. Od 4 ocjene, gdje 1 odznačava vrlo dobro, 2 dobro, 3 zadovoljavajuće, a 4 nezadovoljavajuće, splavi su ocijenjene dvojkom. Ovo i spašena trojica Ukrajinaca, kao i činjenica da preostale tri splavi još uvijek nisu pronađene – trebali bi biti razlog za nastavak potrage, piše Morski.hr.

U izvješću piše kako su određeni dijelovi broda dobili 'nezadovoljavajuću' ocjenu. Brod je bio na tehničkom pregledu u svibnju u Nigeriji. Brod je nakon pregleda u Nigeriji bio na kraćem zaržavanju na suhom doku u Las Palmasu, nakon čega je upućen na plovidbu preko Atlantika, ali nije poznato jesu li uklonjeni nedostaci i u kojoj mjeri, piše Slobodna Dalmacija.

KOLINDA PISALA MACRONU 'Razmotri odluku o obustavi potrage za Dinom Miškićem'

U izvještaju je vidljivo kako je brod star i loše održavan. Potpuno nezadovoljavajuću ocjenu dobili su: vanjska oplata broda i pramčani potisnik. i na fotografijama priloženim u izvještaju se vidi da je vanjska oplata u tako lošem stanju da je preporučeno obnavljanje. 

Servis su trebali hladnjaci i ventili. Pregledana je i paluba, prostor i oprema za smještaj, oprema za navigaciju i komunikaciju, sigurnosna oprema, pogondski i upravljački mehanizam i pomoćni motori. Ocijenjeni su 'zadovoljavajućim', ali je neophodno održavanje i popravljanje zbog odrđenih nedostataka. U izvještaju piše i kako treba promijeniti brtvila na svim vratima.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 07.10.2019.

    najgore da u 2019 na splovo za spasavanje nema gps da salje neki jeb signal......... uzas!

  • Boksi_1 07.10.2019.

    Odgovorne u ćorku po kratkom postupku!!!

  • audi 2.0 07.10.2019.

    I to mi je neki kapetan ! Zao mi je covjeka ali sam se uvalio u ovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare