To je to što me zanima!

Pogledajte video: Huligani se hvale kako su 'razbijali' Zagreb

Pred suca je dosad dovedeno 12 gostujućih navijača podgoričke Budućnosti koji su uhićeni u nedjelju tijekom nereda na Trgu bana Jelačića. Ukupno je privedeno 57 navijača
Vidi originalni članak

Prije početka košarkaške utakmice KK Cedevita i KK Budućnost iz Crne Gore, policajci su morali uporabiti sredstva prisile - raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i službenu palicu. 

'NAVIJAČI' IZ SRBIJE I C. GORE Huligani razbijali po Zagrebu: Smirili ih suzavcem i palicama

Navijači su remetili javni red i mir te su tijekom i nakon postupanja policije bacali 'predmete pogodne za napad' kao što su to razbijene boce, palice, pepeljare, kamenje... 

Video postavljen na YouTube prikazuje navijače kako prolaze kroz sam centar Zagreba i pritom razbijajući lokale. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, u službene prostorije dovedeno je 57 ljudi, od kojih je 12 prepraćeno uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Zagrebu, a za 45 ih je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, to jest, zbog poticanja na mržnju pjesmama, tučnjave i alkoholiziranja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Od 45 kojima je izdan prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petero je izdan i prekršajni nalog za prekršaj iz članka 139. Zakona o strancima što znači da kod sebe nisu imali valjanu putnu ispravu. 

Na Prekršajni sud u Zagrebu policija je dovela 12 gostujućih navijača uhićenih jučer tijekom nereda na Trgu bana Jelačića, potvrdio nam je glasnogovornik Prekršajnog suda Gabrijel Jurina. Dvojica su državljani Srbije, a ostali Crne Gore. 

Kako doznajemo, dosad su riješena četiri predmeta. Jedan od navijača dobio je novčanu kaznu, a trojica uvjetnu zatvorsku kaznu. Konkretno, suci su im izrekli zatvorske kazne od 30 do 90 dana, no neće u zatvor ako u sljedećih godinu dana ne budu kršili zakon.

Pretpostavlja se da će tijekom dana ispitati sve dovedene navijače i izreći im kazne, no to će se znati tek sutra ujutro.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • Liliana_1 27.03.2018.

    Pa to su ljubimci naše vlade.

  • shoogy-woogy 26.03.2018.

    Di su gay cezar, drcko vitaminic, mihic82, huydani, tomicalomica, ekskreminaktor, exterminator, ...... nema ih ni ovdje da komentarisu... .ovna !!!

  • Andrej ZG 26.03.2018.

    I jos nesto.jer ja to sanjam ili vam je krivo sto ih Boysi nisu sastavili sa cestom??sad bi bili junaci,a gazi ih se nemilosrdno.od strane uprave,Grada,vas citatetlja i fanova....itd.pa nisu debili da se idu sorat u Gradu pred tisuce kamera.ovako ih hrpa ima zabrane.i da je bilo tako opet bi se nasli pametni i pljuvali po njima.aj komentirat nekaj poput big brothera

Komentiraj...
Vidi sve komentare