To je to što me zanima!

Pogledajte vojnu akciju češko- hrvatske zrakoplovne posade

Vojna vježba kod Knina: Ova je zajednička obuka dio pripreme vojnika koji će biti upućeni u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu kao zrakoplovni mentorski tim
Vidi originalni članak

Zrakoplovne posade hrvatske i češke vojske danas su kod Knina održale zajedničku vojnu vježbu. Na vojnom poligonu "Crvena zemlja" uspješno je provedeno bojevo gađanje pripadnika 1. tečaja zajedničke hrvatsko-češke obuke savjetodavnih timova zrakoplovstva, prenosi Večernji list.

Gađanje je sastavni dio programa obuke tečaja hrvatskih i čeških instruktora, a cilj je dostizanje više razine koordinacije posada helikoptera u situacijama zajedničkog djelovanje pilota, tehničara letača i bočnih strijelaca. Gađanje su proveli bočni strijelci pripadnici OS Republike Češke iz puško-strojnice M-84 (PKM) iz helikoptera MI-171 Sh na ciljeve na zemlji, javlja MORH.

Ova je zajednička obuka dio pripreme vojnika koji će biti upućeni u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu kao zrakoplovni mentorski tim. Tečaj, kojim zapovijeda hrvatski pilot pukovnik Michael Križanec, zajednički su osmislili hrvatski i češki timovi uz savjetodavnu potporu institucija i postrojbi SAD-a.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • duche 10.05.2012.

    Afghanistanci su se tukli s rusima i odj, su ih tako da nisu bas bezopasni, nemaju hi tech naoruzanje al su zato opasni

  • Čiko Spase 10.05.2012.

    bruto...

  • nevidljiv_ca 10.05.2012.

    Kako se akcija moze nazvati "Mirovnom" kad se u njoj koristi oruzje?Dajte malo preispitajte se koliko ste u pravu? Bog!

Komentiraj...
Vidi sve komentare