To je to što me zanima!

Pogubili vođu kulta: Sarinom ubili 13 i ozlijedili 6000 ljudi

Japan: Asahara je zajedno s još 12 članova svog kulta Aum Shinrikyo osuđen na smrt zbog niza zločina u kojima je ubijeno ukupno 27 ljudi, među kojima i za napad sarinom u podzemnoj željeznici u Tokiju
Vidi originalni članak

Shoko Asahara, vođa apokaliptičnog kulta odgovornog za napad smrtonosnim plinom sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici 1995. godine, pogubljen je u petak zajedno s još šestoricom svojih sljedbenika, objavili su japanski mediji.

Glasnogovornik japanske vlade Yoshihide Suga potvrdio je da je Asahara pogubljen vješanjem.

OPASNI? Apokalipsa, ubojstva, plin: Ovu sektu su potjerali iz Crne Gore

Asahara je zajedno s još 12 članova svog kulta Aum Shinrikyo osuđen na smrt zbog niza zločina u kojima je ubijeno ukupno 27 ljudi, među kojima i za napad sarinom u podzemnoj željeznici u Tokiju u kojemu je poginulo 13, a ozlijeđeno više od 6000 ljudi.

Agencija Kyodo javila je da su osim Asahare pogubljena još šestorica članova kulta.

Oni su prvi osuđenici na smrt nad kojima je smrtna presuda izvršena, pošto je u siječnju dovršen sudski postupak protiv svih optuženih članova Auma. Japan je uz SAD jedna od rijetkih razvijenih zemalja koje izvršavaju smrtne kazne.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • misko2k 06.07.2018.

    Bravo Japan, a ne EU i njihova njunjava politika! Pogledajte onog Brevika sta je ubio 70ak ljudi na onom otoku u Svedskoj! Ima svoju sobu sa fitnes uredjajima i sobu sa tv i playstation, nebi se cudio da je dobio jednu od igara "Counter Strike" ili neki slicni shooter

  • Vražji Vrag 06.07.2018.

    Znaju "naši vlastodršci" dobro zašto nema smrtne kazne kod nas.

  • GlobalHawk 06.07.2018.

    Bravo za Japan, to se tako radi a ne ova beskičmenjačka Europa koja smjesti takve u hotele A+ kategorije. Još im da "sportske sadržaje" i internet, pazi na "prehranu", da slučajno im ne bi bilo loše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare