To je to što me zanima!

Pogubit će ga nakon 40 godina: Htio se zamijeniti s blizancem

Carey Dean Moore ubio je dvojicu taksista, a u trenutku kada je i njegov brat bio u zatvoru, zamijenili su odjeću tako da je Carey mogao odraditi preostalu kaznu i biti na slobodi, a njegov brat osuđen na smrt
Vidi originalni članak

Carey Dean Moore (60) će u utorak biti smaknut smrtonosnom injekcijom, 34 godine nakon što su se on i njegov brat blizanac zamijenili u zatvoru u kojem su bili zbog pljačke i ubojstva. 

David, Careyjev brat, gledat će smaknuće. 

- Neće biti lako, ali Dean me želi vidjeti tamo, pa nemam baš puno izbora - rekao je David za Metro.uk

David i Carey zamijenili su 'uloge' 1984. godine, pet godina nakon što je Carey ubio dva taksista u Omahi. Bili su u privatnoj prostoriji i tamo su zamijenili odjeću. 

Carey je tad otišao u glavni zatvor u kojem mu je brat služio kaznu. Htjeli su da odsluži još vrijeme koje je ostalo, a zatim osjeti i slobodu. David je čekao bratovu smrtnu kaznu koja je bila odgođena ranije. 

No, varka nije dugo potrajala. Nadzornik u kuhinji primijetio je da se 'Carey' ne ponaša kao inače i to je prijavio zaštitarima. 

Carey čeka na smrtnu kaznu već 40 godina, a ususret pogubljenju, na društvenim je mrežama sin jednog od taksiste objavio status. 

- Pogubljenje nije lijepa stvar i siguran sam da će njegova obitelj patiti zbog toga, ali oni su imali 40 godina da se pripreme na to, 40 godina da se zbliže, 40 godina da dijele stvari, 40 godina je puno vremena. Ubojica je omogućio meni samo 13 godina s mojim tatom. Radije bih dao 20 godina života za 40 godina s mojim ocem - napisao je sin ubijenog taksista. 

Ukoliko Carey doista bude smaknut, bit će to prvo smaknuće u Nebraski u više od 20 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • delaware 14.08.2018.

    smrtna kazna je nedopustiva, samo bog ima pravo uzeti čovjeku život. ovaj je odradio tri kazne: dvije zatvorske po 20 g. i sada još i smrtnu.

  • qracodovce 14.08.2018.

    zločin koji je počino, je strašan, naravno. Ali koja je i strašna kazna!!! Skoro 40 godina čekati u ćeliji smrti, pa onda na egzekuciju! Ajme meni...

  • zorana2 14.08.2018.

    Pa ostalo bi nas pola a dvoru i dvorskoj svitu ne bi bilo ništa.Oni imaju imunitet

Komentiraj...
Vidi sve komentare