To je to što me zanima!

'Pojačat ćemo mjere, ranjenom policajcu želimo brzi oporavak'

Policija i DORH će poduzeti sve radnje, ispitati motive. Nemamo više saznanja. Želimo ranjenom policajcu brz oporavak i svu potporu, rekao je Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Kao što ste nažalost vidjeli i čuli, pred zgradom Vlade je došlo do pokušaja teškog ubojstva. Riječ je o pokušaja ubojstva, osoba je počinila samoubojstvo nedugo nakon, rekao je Andrej Plenković

- Policija i DORH će poduzeti sve radnje, ispitati motive. Nemamo više saznanja. Želimo ranjenom policajcu brz oporavak i svu potporu. Nadamo se, prema prvim informacijama, da će njegovo stanje biti stabilno. Ovim putem iskazujemo potporu i njegovoj obitelji - poručio je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković o pucnjavi 

- Ovo je očito neki događaj za kojeg nemamo još dovoljno saznanja. Policija i DORH će utvrditi je li riječ o slučaju individualnog karaktera, sve upućuje na to, ali prerano je još - poručio je Plenković. 

- Od onoga događaja od prije mjesec i nešto dana, pogotovo kad zasjeda Vlada ili je Aktualni sat, policija pojača kontrolu. Mi imamo kulturu otvorenosti, sve je dostupno svima... Sjećate se da je prije 15-ak godina bila zabrana okupljanja, pa je potom uložena žalba, pa se izmijenilo to... Ovdje iza nas su moguća javna okupljanja, ali ovo nas dovodi u novu situaciju i novo promišljanje sigurnosti - poručio je premijer. 

POMAGALA POLICAJCU 'Radila sam i čula paljbu. Hitnu smo čekali, ali oni nisu došli!'

Na pitanje može li se Markov trg zaštititi, Plenković kaže da može. 

- Bile bi ili rampe ili žardinjere. Ali zbog obnove škole je upravo ova prometnica jedini mogući način cirkulacije prometa. Vrlo je ovo kompleksno. Varijanta kompletnog zatvaranja je moguća - rekao je Plenković i dodao da će mjere sigurno biti strože nakon pucnjave.

- Došao je pješke, nije vozilom. Kada netko dolazi iza ugla to nije predvidljivo - rekao je. 

Na pitanje postoji li odgovornost ministra Božinovića, Plenković je rekao da nema.

Davor Božinović je rekao da su u kratkom roku napravili nekoliko verzija osiguranja Markovog trga, no da postoji puno ograničenja. 

- Ovakve situacije, iako još ne znamo dovoljno detalja, je moguće u najvećoj mjeri zaštiti ako se ovaj trg potpuno zatvori. To znači da ne samo vozila, nego i pješaci, mogu prolaziti samo s propusnicama, mogu se staviti kontrolne točke, kao što i imate u nekim gradovima, pa i tamo gdje su nekakvi spomenici ili mjesta vjerskog okupljanja - poručio je ministar Božinović. 

- Ali onda to znači da bi ovaj dio grada nije slobodan za kretanje - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Hiroo_Onoda 14.10.2020.

    Jadnik ni kriv ni dužan dobio je četiri metka. Jedan je ostao u tijelu. Želite mu brzi oporavak i to je sve. Traumu će imati do konca života i sumnjam da će ikada biti potpuno oporavljen. Bilo bi u redu da mu osiguraju laganiji posao i dostojna primanja jer nije isto dobiti četiri metka iz AK47 pa imati "brzi oporavak" ili sletiti pijan sa autom u jarak pa dobiti izdašnu boračku mirovinu.

  • 14.10.2020.

    "Po teoriji zavjere"(tako bi napisali-znači samo nagađanje);Netko je mladića nagovorio da to napravi a na jabukovcu ga je isti upucao te mu stavio pištolj u ruke. Zašto? pa ako bi bilo tako onda će u Zg osvanuti pojačane mjere nadzora i provjere građana...novih 100 kamera sa prepoznavanjem lica itd a zapravo sve zbog ovog događaja

  • nenno77 13.10.2020.

    pojačali budete mjere??stavite tenkove na Markov trg i nagazne mine,one nove heliće od amera kaj smo dobili nek lebde nad saborom i vladom,žicu pod naponom kaj se za ovce koristi..čuj njega,pa neravno da morate pojačati mjere da svoje guzi.e čuvate od naroda,jer ste vi taj narod doveli do toga da sad vi morate mjere pojačavati...kolko policajaca je na trgu u danskoj,svedskoj,norveškoj i pojačanja da njihove političare čuvaju??njihovi premijeri dolaze biciklima i autobusima na posel,žašto?e pa zato,razmislite zašto...a vi se bojite naroda...samo kad narod poludi ni tenkovi ga ne spriječe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare