To je to što me zanima!

Pokop Stephena Hawkinga bit će 31. ožujka u Cambridgeu

Hawking, slavan po radovima o svemiru, umro je mirno 14. ožujka u dobi od 76 godina, što je pokrenulo lavinu izraza počasti rijetkih za jednog znanstvenika
Vidi originalni članak

Pogreb britanskog astrofizičara Stephena Hawkinga će biti 31. ožujka u Cambridgeu gdje je živio i predavao dulje od 50 godina, objavila su njegova djeca u priopćenju u utorak.

ČUVENI ZNANSTVENIK Odlazak genijalnog uma: Umro slavni fizičar Stephen Hawking

Hawking, slavan po radovima o svemiru, umro je mirno 14. ožujka u dobi od 76 godina, što je pokrenulo lavinu izraza počasti rijetkih za jednog znanstvenika.

Cambridge je "grad koji je toliko volio i koji mu je uzvraćao ljubav", naglasila su njegova djeca. Pogreb će se odvijati u crkvi Great St Mary na uskrsnu subotu. To će biti inkluzivni i tradicionani obred koji će očitovati raspone i raznolikosti njegova života, dodali su.

DOKAZ VIŠE SVEMIRA Njegov posljednji rad: Stephen Hawking predvidio 'kraj svega'

Tisuće osoba su se upisale u knjigu žalovanja otvorenu nakon smrti znanstvenika koji je znao doprijeti do široke javnosti "Kratkom povijesti vremena" objavljenom 1988.

OPROSTILI SE OD HAWKINGA 'Otključao svemir mogućnosti koji cijeli svijet sada istražuje'

Prkosio je prognozama prema kojima je imao tek nekoliko godina života nakon što mu je 1964. vrlo mladom dijagnosticirana neurodegenerativna bolest, amiotrofična lateralna skleroza koja ga je s vremenom potpuno paralizirala pa je komunicirao kompjuterski generiranim glasom i pokretima obrva.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vjaceslav 21.03.2018.

    laka mu zemlja. popularizirao je crne rupe koje je u evoluciji zvijezda predvidio indijskoamerički astrofizičar Chandrasekhar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare