To je to što me zanima!

Pokrenuli proces: EK kažnjava Hrvatsku s 1,8 milijuna eura?

Iako je bila dužna to učiniti, Hrvatska nije u svoje nacionalne zakone prenijela europske direktive o energetskoj učinkovitosti. Zbog toga joj prijeti visoka kazna
Vidi originalni članak

Europska komisija pokrenula je postupak kažnjavanja Hrvatske jer nije u svoje zakone prenijela europske direktive o energetskoj učinkovitosti što je bila dužna učiniti, piše Večernji list. 

Procedura je počela kada je 22. srpnja hrvatskoj Vladi poslano pismo iz Bruxellesa, a da je postupak kažnjavanja pokrenut potvrdila je i glasnogovornica Uprave za energiju Nicole Bockstaller. Kazna za neispunjavanje obveza doseže i do 1,8 milijuna eura.

Osim što ne izvlačimo dovoljno sredstava iz fondova EU, europski diplomati Hrvatskoj zamjeraju što je u  Bruxellesu gotovo 'nevidljiva'. Kažu kako ministri, osim Vesne Pusić, na sastancima ne raspravljaju i nemaju jasne stavove o temama. Stajališta za sastanke su tajna za javnost, no o njima se raspravlja prije sastanaka. Ipak, iz hrvatskih ministarstava uvijek se čuje isto - ''nemamo još ništa'', kažu diplomati EK. 

- Od Hrvatske je nemoguće dobiti stav. Opće je mišljenje da Hrvatska nema dovoljno ljudi koji poznaju rad Unije. Onda je teško očekivati da ministri budu informiraniji. Ponekad njihove izjave otvaraju mjesta sumnji da uopće znaju kako funkcionira Unija. Ako političari ne poznaju Uniju, stradaju građani - zaključio je za Večernji jedan diplomat EK. 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • dahvaul 23.08.2014.

    Nije mi jasno kak mi uopce mozemo pratiti EU kaj ovi nesposobni politicari ne mogu nas malo zastiti od tih silnih certifikata kaj Europa trazi glaso sam protiv ali opet moram spastati zbog gluposti drugih

  • AntoOpačak 23.08.2014.

    Za ovo kažnjavanje nema isprike,ni objašnjenja,to je čisti promašaj,nerad,neznanje,za ovo Zoka treba odgovarati,on je taj,i njegova je vlada to uradila.

  • deda62 23.08.2014.

    sve će to narod platiti.Za naše "pijane milijardere"to i nije neka cifra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare