To je to što me zanima!

Pokrivao auto: Tuča muškarcu kod Koprivnice razbila glavu

Tuča kod Velike Gorice bila je toliko jaka da su nam čitatelji koji su vozili javili kako su morali stati uz cestu i pričekati da prođe, a jedan čitatelj iz Podravine nam je javio da mu je led razbio glavu
Vidi originalni članak

U mjestima Buševec i Rakitovec pored Velike Gorice pala je tuča i u 15 minuta zatrpala cijelo dvorište, javio nam je čitatelj. Tuča kod Velike Gorice bila je toliko jaka da su nam čitatelji koji su vozili javili kako su morali stati uz cestu i pričekati da prođe, a jedan čitatelj iz Kloštara Podravskog kod Koprivnice nam je javio da mu je led razbio glavu dok je pokrivao auto. 

Tuča veličine oraha padala je i na području Dugog Sela, Zagreba. 

- Munje su parale nebo dobrih pet minuta, a onda je počelo padati. Srećom imao sam dvije jakne pa sam se pokrio - javio nam je čitatelj iz Dugog Sela. 

Na Rabu je bujica poplavila ulice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bujica je nastala i u Novom Vinodolskom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ulice su potopljene i u Selcu.

Kao i u Delnicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra. Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara. Na Krku je kiša izazvala najviše problema u središnjem dijelu otoka na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na upit novinara danas u Kraljevici da komentira sve češće pojave poplava, kazao je da je bio jutros u Novom Vinodolskom, na mjestu gdje se uvijek nakon vrlo obilnih oborina događaju poplave. Tamo treba proširiti korito rječice Ričine, a taj projekt pripremaju Hrvatske vode, rekao je Butković. Slična situacija je bila i u Zadru, te je zadatak Hrvatskih voda da održavaju postojeću infrastrukturu, ali i graditi nove vodotoke i kanale, rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • KrešoKovačić 17.09.2017.

    ak mu je razbila glavu znači da je rođeni podravec

  • bukachev 17.09.2017.

    taman smo spremili ribicki pribor i sjeli u auto kad je grunulo na odri!!u zadnje cas smo se pobrali!!!i stvarno su komadi leda bili veci od velike pikula(bajse)!

  • centarfor 17.09.2017.

    Ovakva slika Selca javlja se svaki put kada padne kiša. Projektant je napravio nekoliko katastrofalnih pogrešaka i to ovo s odvodnjom a drugo što nije predvidio stajalište za minibus koji vozi na relaciji Crikvenica Selce tako da putnici moraju odlaziti na stanicu uzbrdo cca 250 m umjesto da je stanica u centru gdje je godinama i bila. Stanicu je moguće napraviti na ona dva parkirna mjesta kod pošte umjesto da tamo čitavo ljeto jedan iznajmljivać apartmana parkira neki otpad od automobila i s njime čuva parking za svojeg gosta i to bez ikakve naknade. To treba hitno napraviti kao i sanirati odvodnju oborinskih voda. Uz turistički ured (iza zgrade) treba predvidjeti zaustavljanje na 10 min za turiste koji idu u Turistički ured jer tamo ima mjesta za to a sada služi nićemu jer je rubnjak previsok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare