To je to što me zanima!

Pokušali ubiti Čabraju? Uhitili su muškarce iz Splita i Kaštela

Jedan od dvojice uhićenih bio je svjedok na suđenju Jozi Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša, dok je drugi bio svjedok na suđenju Karlu Gustavu Krivecu za ubojstvo 18-godišnjaka
Vidi originalni članak

Splitski policajci u srijedu su priveli dvojicu muškaraca iz Splita i Kaštela zbog sumnje da su u utorak navečer pokušali ubiti Jozu Čabraju (28) u Kaštel Sućurcu, doznaje Slobodna Dalmacija

Kako se navodi, tijekom dana je na kriminalističku obradu dovedeno još nekoliko mladića iz njihovog društva. Slobodna doznaje da bi ih u četvrtak mogli dovesti na ispitivanje u Uskok jer bi ih se moglo teretiti za organiziranje kriminalne skupine. 

A NEDAVNO SE RANIO SAM Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'

Jedan od privedenih bio je svjedok na suđenju Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša 2014. godine.  Zbog ubojstva je nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora, no Vrhovni sud poništio je presudu i vratio spis na ponovno suđenje. Nakon što je u istražnom zatvoru proveo oko tri godine, pustili su ga na slobodu. Drugi uhićeni bio je svjedok na suđenju Karlu Gustavu Krivecu za ubojstvo 18-godišnjaka 2016. godine. 

Čabraja se sam dovezao na Hitnu

Jozo Čabraja (28), stari policijski znanac, u utorak je oko 21 sat došao na parkiralište u Kaštel Sućurac, gdje je navodno imao dogovoreni sastanak s djevojkom.

Dok je sjedio u svojem automobilu, kraj njega su prošla dva muškarca na motociklu i zapucala. Pogodili su ga u ruku, metak mu je okrznuo leđa, a pogođen je i u nogu. Krvav i ranjen uspio se dovesti do ambulante Hitne pomoći u Kaštelu. Prevezli su ga u splitsku bolnicu, a navodno je sam i pozvao policiju. U razgovoru s policajcima ispričao je što je bilo, nakon čega su policajci otišli na mjesto događaja u potrazi za materijalnim tragovima koje su napadači eventualno ostavili u bijegu. Prema prvim informacijama, nije u životnoj opasnosti.

Ovo je već drugi put da je Čabraja došao u bolnicu s ranama od vatrenog oružja. Prvi put sredinom siječnja 2019. Čabraju su u poslijepodnevnim satima u splitsku bolnicu dovezli poznanici. Imao je ranu u području trbuha, a policajcima je ispričao da se sam ranio dok je kod kuće neoprezno čistio pištolj. Oružje nije pronađeno, a policajci su njegovu verziju događaja uzeli s rezervom, osobito jer je kasnije tvrdio da se ničega ne sjeća. 

U posljednjih nekoliko mjeseci na području Splita i okolice zaredali su se obračuni vatrenim oružjem.

Tako je u siječnju ove godine u Okrugu Gornjem nekoliko hitaca pogodilo parkirani Mercedes u vlasništvu supruge Ivana Giljanovića (38). Njega traže zbog ranjavanja Marka Bekavca (29) u kafiću Clo u Splitu u svibnju 2018. Na Bekavca su pucali i početkom prosinca prošle godine na Visokoj u Splitu te ga pogodili u vrat.
I prije Čabraje, u Solinu su u siječnju u dva odvojena događaja u noge ranili Tomislava I. (39) iz Zagreba i Antu P. (29).

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Dijaspora 07.03.2019.

    Jozo Cabraja je sigurno iz okolice Dervente (johovac) a sigurno daljni potomak Petra Cabraje ( Gradjevinskog Inzenjera) politickog Emigranta iz Bivse YU a zivio 70-tih godina u Frankfurtu

  • kangoo 07.03.2019.

    Nakon tri lete kaj je bil u istražnom zatvoru njega su pustili jer je Vrhovni sud poništil presudu. Njima zbilja nije dosta tri lete da završe predmet, neg sad sve ispočetka? Pa ko tu koga? Ta ponovljena suđenja su zbilja nepotrebna. Sasvim u redu da svako ima pravo na žalbu, ali zakaj ne promene zakon u smislu da taj viši sud mora donesti konačnu odluku. Pa ovak to more trajati do sudnjeg dana.

  • 06.03.2019.

    Stvarno u tom Splitu neznaju gađati sve sama djeca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare