Obavijesti

News

Komentari 10

Pokušali ubiti Čabraju? Uhitili su muškarce iz Splita i Kaštela

Pokušali ubiti Čabraju? Uhitili su muškarce iz Splita i Kaštela
1

Jedan od dvojice uhićenih bio je svjedok na suđenju Jozi Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša, dok je drugi bio svjedok na suđenju Karlu Gustavu Krivecu za ubojstvo 18-godišnjaka

VIDEO

Splitski policajci u srijedu su priveli dvojicu muškaraca iz Splita i Kaštela zbog sumnje da su u utorak navečer pokušali ubiti Jozu Čabraju (28) u Kaštel Sućurcu, doznaje Slobodna Dalmacija

Kako se navodi, tijekom dana je na kriminalističku obradu dovedeno još nekoliko mladića iz njihovog društva. Slobodna doznaje da bi ih u četvrtak mogli dovesti na ispitivanje u Uskok jer bi ih se moglo teretiti za organiziranje kriminalne skupine. 

Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'
Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'

Jedan od privedenih bio je svjedok na suđenju Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša 2014. godine.  Zbog ubojstva je nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora, no Vrhovni sud poništio je presudu i vratio spis na ponovno suđenje. Nakon što je u istražnom zatvoru proveo oko tri godine, pustili su ga na slobodu. Drugi uhićeni bio je svjedok na suđenju Karlu Gustavu Krivecu za ubojstvo 18-godišnjaka 2016. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čabraja se sam dovezao na Hitnu

Jozo Čabraja (28), stari policijski znanac, u utorak je oko 21 sat došao na parkiralište u Kaštel Sućurac, gdje je navodno imao dogovoreni sastanak s djevojkom.

Dok je sjedio u svojem automobilu, kraj njega su prošla dva muškarca na motociklu i zapucala. Pogodili su ga u ruku, metak mu je okrznuo leđa, a pogođen je i u nogu. Krvav i ranjen uspio se dovesti do ambulante Hitne pomoći u Kaštelu. Prevezli su ga u splitsku bolnicu, a navodno je sam i pozvao policiju. U razgovoru s policajcima ispričao je što je bilo, nakon čega su policajci otišli na mjesto događaja u potrazi za materijalnim tragovima koje su napadači eventualno ostavili u bijegu. Prema prvim informacijama, nije u životnoj opasnosti.

Ovo je već drugi put da je Čabraja došao u bolnicu s ranama od vatrenog oružja. Prvi put sredinom siječnja 2019. Čabraju su u poslijepodnevnim satima u splitsku bolnicu dovezli poznanici. Imao je ranu u području trbuha, a policajcima je ispričao da se sam ranio dok je kod kuće neoprezno čistio pištolj. Oružje nije pronađeno, a policajci su njegovu verziju događaja uzeli s rezervom, osobito jer je kasnije tvrdio da se ničega ne sjeća. 

U posljednjih nekoliko mjeseci na području Splita i okolice zaredali su se obračuni vatrenim oružjem.

Tako je u siječnju ove godine u Okrugu Gornjem nekoliko hitaca pogodilo parkirani Mercedes u vlasništvu supruge Ivana Giljanovića (38). Njega traže zbog ranjavanja Marka Bekavca (29) u kafiću Clo u Splitu u svibnju 2018. Na Bekavca su pucali i početkom prosinca prošle godine na Visokoj u Splitu te ga pogodili u vrat.
I prije Čabraje, u Solinu su u siječnju u dva odvojena događaja u noge ranili Tomislava I. (39) iz Zagreba i Antu P. (29).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.