To je to što me zanima!

Pokušat će proizvesti struju u svemiru i prebaciti je na Zemlju

Japanci pokreću studiju proizvodnje struje i njezino iskorištavanje u svemiru uz pomoć satelita. Ukoliko uspiju, ovo će biti veliki uspjeh za obnovljive izvore energije
Vidi originalni članak

Studija koja će biti pokrenuta ovog proljeća u Kyotu usredotočit će se kako proizvesti struju u svemiru, kako je pretvoriti u mikrovalove i poslati na Zemlju. Studiju će testirati u simuliranom okruženju na Sveučilištu Kyoto gdje će znanstvenici pokušati pretvoriti snažnu električnu struju u mikrovalove te ih prenijeti na mjesto udaljeno 10 metara, prenosi The Telegraph.

Sve više kompanija okreće se svemiru u neprekidnoj potrazi za obnovljivim izvorima energije. Ovaj pokus je korak u ostvarenju procesa proizvodnje energije iz Sunca u svemiru za koji se vjeruje da je 10 puta učinkovitiji od proizvodnje na Zemlji. 

Japanska agencija za istraživanje svemira, Mitsubishi Electric Corp i Sveučilište u Kyotu samo su neke od najvažnijih japanskih organizacija koje će zajedno raditi na istraživanju stvaranja i provođenja solarne energije iz svemira.

Ukoliko se pokusi pokažu uspješnim, znanastvenici se nadaju da će moći lansirati pokusni satelit koji će proizvoditi energiju iz Sunca već 2016.godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • RobertKinčeš 30.01.2011.

    a šta će hrvati izmislit. još veći pdv il porez na zrak? kod nas samo o tome filozofiraju.

  • buzdovan115 27.01.2011.

    a ko če drugi nego japanci,da nema njih još bi računali na grah,a kamoli sva ostala tehnologija.hrvati im jedino mogu sve pokrast.

  • damir971 26.01.2011.

    Samo ni slučajno to raditi blizu Rvacke jel od toga ništa,dok naši lopovi sebe namire (pa makar i neznali čemu služi)

Komentiraj...
Vidi sve komentare